Rötmånad....

Och så var det ännu en gång dags för den berömda rötmånaden. Det vill säga fotbollens egna rötmånad från den 15/11 till den 15/12. För er som inte vet vad detta innebär så kommer här en snabb genomgång.

Alla spelare i lingonserierna(och även lite högre upp) kan åka runt och hora ut sig och se om någon nappar och betalar för deras tjänster. Detta gäller spelare som står utan kontrakt eller som sitter på ett utgående kontrakt. Detta är en direkt följd av den så kallade Bosman Domen. Spelaren i fråga sonderar marknaden lite och slå sedan till på både första, andra, och tredje, och så var det klart med en annan klubb.

Att detta skulle gå så långt ner i seriesystemet (div 5 och 6) kommer inte för mig i alla fall som någon överraskning. Men det är ju inte annat än att man frågar sig var hjärncellerna på vissa spelare har tagit vägen när man hör vad en del av dom vill ha i betalt. 

Prisexempel: Förre detta div 3 spelare med ett sabbatsår bakom sig, mer eller mindre begär en si så där 3000 i månaden av en lokal nybliven div 5 klubb. Inte konstigt att det finns folk som fortfarande leta efter denna spelares hjärnceller.

Det blir ju inte ett dugg bättre när tränares ersättning i dom lägsta divisionerna (5 och 6) börja någonstans runt 35 lax per säsong, för att sedan stiga kraftigt efter hand som man kommer högre upp i divisionerna. Så om det fortfarande är någon där ute som tror att dom flesta spelar fotboll för att det är roligt och för att dom älskar det dom gör? Så vil jag bara säga följande.

Dom finns fortfarande kvar dessa spelare, men dom blir mer och mer sällsynta. Skulle det nu vara så att jag har fullständigt fel i detta som jag har skrivit så hoppas jag verkligen att det är någon som talar om detta för mig.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....


Fredag..

Så var det fredag igen och ännu en vecka har försvunnit. Sitter på kontoret och titta ut genom fönstret och ser bara en massa mörker. Denna årstiden är ju inte direkt en soldyrkares favorit, men det är inte så mycket man kan göra åt det hela. Men det är ju ingen höjdare att åka till jobbet i mörker och komma hem från jobbet i mörker.

Det är i dessa tider som man skulle vilja övervinna sin flygrädsla och åka iväg till värmen och solen i ett fjärran land. Men som ni alla vet så är det ju inte så många avgångar med buss till Spanien, Grekland , eller liknande ställe så det blir till att bita ihop och hoppas att hösten och vintern försvinner så snabbt som det bara är möjligt.

Men min flygrädsla till trots så tänkte jag ändå att jag skulle ge er läsare ett resetips. Visst skulle det var underbart för er att få uppleva Indiens mystik? Att på nära håll få uppleva dom underbara dofterna, språket, kläderna och även det inhemska språket.
 
Detta är nu för er rese sugna fullt möjlight till ett pris som är näst intill oslagbart. Denna resa  kommer att (alla priser in exklusive mat och logi) bli möjlig för endast 50 svenska kronor. Det är bara till att köpa en tågbiljett på öresundståget mellan Karlskrona och Ronneby.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Måndag...

Sitter på jobbet och känner mig alltjämnt lite låg. Det var ju så nära i Lördags att SM- Guldet hade hamnat i Götet. Men det är bara till att ta nya tag. Ska man ändå förlora så ska det vara mot ett lag som har hållt en riktigt hög nivå under hela säsongen och det har AIK gjort. Med det sagt så släpper vi fotbollen.

Denna veckan som precis har börjat kan annars blir relativt intressant. Ska på 25 års träff med mina gamla klasskamrater nu på Lördag. Ska bli riktigt roligt att se vad som har hänt med dom gamla kompisarna. Man är väl mest nyfiken på att se om dom som i 15 årsåldern hade som uppgift att rädda världen från både sjukdomar och svält har kommit någonstans på vägen.

Annars så är jag övertygad om att det blir en ganska så lugn vecka. Jobba bara 2 kvällar denna veckan och det känns riktigt skönt. Men om det är så at det händer något utöver det vanliga så kommer givetvis det att skrivas ner för dom få som är här inne och läser..Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....


RSS 2.0