Fredag morgon

Snart dags att hoppa in i bilen för en liten tripp till Skåneland. Lär med all säkerhet bli en heldagSe hela bilden
med allt vad det innebär. Eftersom frugan har kameran med sig så lär vi säkert göra första stoppet i Kivik mitt ibland alla äppelträden... Eller så har jag så mycket fel som bara jag kan ha.

Och då blir det säkert så att man få dra i handbromsen alla redan i Åhus, och deras underbara strand. I vilket fall som helst så vet jag att vi för eller senare (jag gissar på senare) kommer fram till svärfar i Glumslöv ca en mil utanför Helsingborg. I vilket fall som helst så kommer det med all säkerhet att bli en underbar dag. Men den som lever får se. Skulle något gå knas så får manSe hela bilden trösta sig med att vi hade i alla fall tur med vädret.
Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Sicket frispel..

Mannen på bilden verkade vara trött på sitt och klubbens vinna stim. För hur kan man annars förklara den fruktansvärt dumma utvisningen som Juan Robledo tar efter ca 40 minuters spel i dagens match mellan Mjällby och Norrköping.

Stod på första parkett nere på Strandvallen och såg när denna backrese sätter två stora tunga nävar i bröstet på en Norrköpingsforward och få syna det röda kortet direkt.

Det behövs ju inte sägas att forwarden i fråga dog som ett höstlöv. Men faktum kvarstår, det var kontakt om än inte mycket och domslutet var helt korrekt Detta innebar att Mjällbys eminenta tränare Peter Swärdh fick stuva om lite i laget. Ut med en anfallare och in med en försvarare. Fotbollen blev omedelbart lidande, men det är som bekant poängen som räknas och dom stannade ännu en gång kvar på Strandvallen.
 
Men hade det inte varit för ett otroligt löpande av resterande lagkamrater, och en skada på en Norrköpingsspelare (vilket gjorde att det blev utjämnat när det gäller antalet utespelare, eftersom gästande lag hade gjort alla sina tre byten) så hade det med all sannolikhet blivit ett helt annat resultat.

Så till Juan vill jag bara säga följande. Buga och bocka inför dina lagkamrater som fick ta över även din arbetsbörda i dagens match efter din idiotiska utvisning. Nu är det bara till att ta nya tag och fortsätta på denna framgångsvåg som Mjällby i muläget rider på. 8 insläppta mål på 16 matcher är ett facit som är närmast otroligt. Inte många lag som har 0.5 insläppta mål per match inte. Och det fanns mer att glädja sig åt. 5200 åskådare på dagens match är en siffra som även vissa Allsvenska lag mer än gärna hade velat ha på sina matcher.
 
Kan ju nämnas att i en annan del av Blekinge spelades det ett derby ikväll mellan Karlskrona och Bromölla i division 2.

Publiken uppgick till 220 betalande personer. Det betyder ju att alla fotbollsälskare från 0455 området kan för alltid knipa käft när det gäller kvalite och stöttning åt sitt lag. Det finns bara ett ELIT LAG i Blekinge och det är och förblir Mjällby AIF.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Intriger gillar vi....

Så har ännu en vecka gått och det är återigen Måndag och man riktigt känner hur semestern bara försvinner iväg. Men det är ju inte så mycket man kan göra åt just detta. Men något som vissa av fotbollsspelarna i Lördagens Cup på Vallen tyckte att man kunde rätta till blev inte riktigt som dom hade tänkt sig.

Men för er som inte var med i Lördags så ska jag sammanfatta det i korta drag. Föreningen hade två lag (ett toppat och ett lag som var betydligt sämre) och då kan man ju tycka att man ändå ska lägga ner lika mycket energi på båda lagen. Men enligt vissa av spelarna så hände inte detta. Det var spelare ( detta är vad jag har fått höra) som inte hade tränat på en evighet men som ändå fick vara med och spela. Och då vet ju alla att resultaten blir där efter. 

 Och det var då några annars så tystlåtna dam spelare tog till orda och kritiserade tränaren riktigt högt både när det gäller tal och skrift. Och det bara älskar jag.

Jag är med all säkerhet en liten intrigmakare men ni måste ju hålla med om att det är underbart när människor säger vad dom tycker och tänker. Och även står för det dom har sagt. Livet blir på något sett mycker mer spännande, det tycker i alla fall jag. Vad detta kommer att sluta vet jag inte i skrivande stund men jag är övertygad om att det sista ordet inte är varken sagt eller skrivet. 

Annars så har denna veckan börjat i ett relativt lungt tempo, men innan veckan är slut så kommer det säkert att dyka upp mera ordväxlingar och intriger. Och jag älskar dom alla....Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Torsdag Eftermiddag...

I dagens inlägg hade jag tänkt mig att jag skulle ha två stycken utnämningar från veckan som har gått. Kanske inte dom mest glamorösa priserna som finns men det får man ta.

Vi börjar med veckans STOLPSKOTT som denna veckan går till dom två kaptenerna ombord på dom två Gotlandsfärjorna som kolliderade. Jag kan inte för mitt liv begripa hur detta kunde hända? Dimma hörde jag att några sa. Dimman var visst väldigt tjock och det var svårt att se.

Och detta måste ju vara den sämsta bortförklaringen jag någonsin har hört. Ombord på dessa färjor finns det tillräckligt med instrument och teknisk utrustning för att från Gotland kunna se om en fiskmås skiter i hamnen i Oskarshamn.


Veckans nackskott går dennna veckan till den i pressen så kallade Uppsala Pappan.
Denna man/idiot har under en alldeles för lång tid hållt sin egen familj inspärrad och
även hållt dom borta från många helt naturliga saker. Det vill säga att barnen ska gå i skolan och även få leka
med andra kompisar. Kort och gott barn ska få vara barn. Barn ska inte någon gång någonstans
behöva leva i ständig skräck. Men detta är precis vad dessa barnen har fått stå ut med.

Jag kan inte göra annat än att hoppas att dom spärra in denna ( så kallade pappan) idiot och kasta iväg nycklen. Jag vet att denna man är sjuk i huvudet, för annars så gör man inte en sådan här sak. Men det går fan inte att vårda ihjäl människor heller. Eftersom nackskott inte finns i Sverige så är det bara till att låsa in honom och kasta nycklen.

Men någon av mina läsare kanske har en helt annan uppfattning?? Dela gärna med er i så fall...Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Comeback

Idag så gjorde man comeback på fotbollsplanen i en jippo match mellan Kallinge Old Boys och nuvarande Kallinge SK A-lag. Och då kan man ju tro att vi gamla gubbar inte ens skulle få känna på bollen men så blev inte fallet. Okej att dom aktiva inte gav riktigt hundra men vi gamla gubbar var inte så dåliga som en del trodde att vi skulle vara.

Att matchen slutade med en 3-0 förlust för oss gamla gubbar spelar mindre roll. Det var en sann och gooo glädje som genonsyrade hela matchen, och det är ju ändå det som är det viktigaste. Men det ska tilläggas att dom aktiva behövde lite hjälp från division 3 spelaren med namnet Oscar Björkqvist. Han smekte in två snygga mål och det var ju inte annat att vänta sig. Hade han inte dominerat mot oss så hade det ju inte stått riktigt rätt till.

Sedan så hade vi ju matchen i matchen så att säga mellan mej och den aktive Simon "Butcher" Örhlin. Butcher och jag har ju ett vad om att bli renrakad först. Gör Butcher 10 mål denna säsongen så blir det jag som plockar fram hyvlen och bli en yngre kopia av den gamle deckaren KOJAK. Om inte så blir det Butcher som får ta den rollen. Av någon konstig anledning så hejar frugan på Butcher, vet inte  varför egentligen??

Men för att göra frugan glad så släppte vi gamlingar markeringen på Butcher med flit idag så han kunde få göra ett mål, men den chansen tog han inte tillvara på. Så jag är övertygad om att Butcher framSe hela bildenåt september månad kommer att få plocka fram hyvlen..Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Fredag eftermiddag....

Ja vad är egentligen en bal på slottet när man kan få så mycket skratt och även träffa på helt inkompetenta människor på Ekenäs badstrand?

Dagen började med att klockan ringde runt halv 8. Ut med hunden innan det var dags att besöka Contan för ett inköp av lite nybakade frallor. Frukost och nerpackade badsaker gjorde att man var på plats ute vid havet runt klockan 9. Underbar känsla att få komma ifrån stan en stund och slippa alla oljud från både bilar och vråltrimmade mopeder.

Efter att ha dragit upp byxorna till den manliga bikinilinjen (man vill ju ha så mycket färg som möjligt ju) så var det bara att lägga sig ner i värmen och börja att jobba på brännan. Lugnet var underbart, i cirka 30 minuter. Sedan så väcks man upp av en vrålande gräsklippare av miljötyp 72 eller något liknande. Är övertygad om att Tjernobyl inte släppte ut så mycket skit när det gick åt helvete som denna gräsklippan gjorde.

Och det är där inslaget av inkompetens börjar. Mannen som sköter skötslen av badplatsen får helt enkelt för sig att han runt halv 10 tiden på förmiddagen ska klippa gräset??? Sagt och gjort, han börja springa runt bland badgästerna som en trafikpolis, och dirigera till folk vilka som kunde ligga kvar och vilka som låg i farozonen när den gamle gräsklipparen gick lös. Eftersom jag tröttnade på detta oljud så passade jag på att gå upp till badplatsens kiosk, en glass i värmen är ju alltid gott.
 
 Väl uppe vid kiosken så möts man av en lapp med följande text. Tillbaka om ca 20 minuter. Jodå gräsklipparmarodören fick stänga kiosken i denna sommarvärmen för att skrämma livet av turister, barnfamiljer med sin framfart.
 
Ett tips är att klippa gräset när stranden är tom din idiot.

Efter hand som stranden började att fyllas med folk så får frugan och jag ett par "grannar" precis bredvid där vi själva låg. Två styck 08:or med en liten pojk. Och det är där skratten få sin början. Den kvinliga delen av 08:a familjen var till råga på allt blond också. Efter ett litet tag så ringer Blondis mobil och man kan höra följande.

Jo vi har jättefint väder liksom.
Jo vi ligger typ på en liten strand liksom med gräs.
Nej det är inte en insjö liksom för denna (och så tittar hon ut över havet) är typ liksom lite större.

Tips: Vad sägs om att gå om grundskolan????

Tur att min älskade fru är typ från Blekinge.

Så ännu en gång. Vad är en typ bal på slottet liksom? När man kan tillbringa en dag på Ekenäs och kolla ut liksom över en typ lite större insjö????Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

FY FAN...

Hörde på dom sena nyheterna att det var två stycken pojkar i Skåne regionen som natten till onsdag hade skändat över 20 stycken gravar. Där merparten var Judiska gravar. FY FAN säger jag vilka små missanpassande fega kräk till varelse.

Jag har alltid sagt att det värsta jag vet är när vuxna män/kvinnor ger sig på oskyldiga människor som inte kan försvara sig. Men idag så blev det ändring på det hela. Dessa två små jävlar som förstör gravar är det värsta jag vet. Är det verkligen meningen att man inte ens ska få vara i fred när man är död och begraven?

Jag hoppas verkligen att dessa två som har gjort detta kommer att "hittas" och ställas till ansvar för det dom har gjort. Och i mina ögon så finns det ett lämpligt straff. Begrav dom six feet under och låt ingen komma i närheten av dom.. Men det är så klart bara min uppfattning.. Ni som är här inne och läser har säkert en helt annan uppfattning. Och det får ni gärna dela med er av. Men nu har jag skrivit tillräckligt mycket för i kväll. Vi återses imorgon.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....  

Måndag...

I dag så är det återigen dags för en så kallad högriskmatch i Fotbolls Allsvenskan. Det är dags för IFK Göteborg att gästa Stockholm i en match mot AIK. Och allt förhandssnack har varit om allt som kommer att hända och som hände förra gången denna matchen spelades. Det var ju då några små gnagare hade kastat sten på några utvalda i änglarnas fotbollstrupp.

Men jag skulle istället vilja lägga ner lite tid på allt det där fina som kommer att hända ikväll. Skulle vilja lyfta fram gnagarnas fina inställning till alla mångkulturella inslag som dom kommer att bjuda på idag/kväll. 

Det svenska inslaget kommer med all säkerhet bestå av ett gäng starköl modell Pripps Blå. Och efterhand som det börja knorra i magen så kommer den Italienska matkulturen på sin plats med en väl gräddad pizza. Efter detta så kommer det in ännu ett Svenskt inslag, och det är den obligatoriska Allsången.

Sedan så är det dags för Tysklands bidrag i det hela, när stora hoper med människor marscherar tillsammans till matcharenan för att i första hand (okej att dom säger att dom är där för fotbollens skull) komma tillbaka till den Svenska allsången med lite nyskrivna låtar som kommer att håna och häckla så många som det bara är möjligt.

När rösterna har tystnat så kommer det Kinesiska inslaget fram, i form av att skjuta prick med raketer och jubla när den smäller av ett par meter från någon spelare på planen. Om det sedan skulle vara så att det blir en förlust i kvällens match för AIK så avslutas den med all säkerhet med lite Muslimsk stenkastning till tonerna av sambamusik med Brasilianska rötter. Visst är det underbart när olika kulturer möts?? 

Men för oss som verkligen gillar Fotboll så får vi vara glada om det står mera om själva matchen än om något annat. Den som lever får se..

Rätt svar på gårdagens fråga är: Mannen med mössan.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Veckans tre...I dagens inlägg så hade jag tänkt mig att vi skulle ha en liten kluring (eller kanske inte??). Det gäller helt enkelt att hitta en stjärna i denna trion som bär namnet Viktor Borg. Eftersom det är ganska så lätt så föreslår jag att ni bara få en endaste chans att gissa rätt.. För er som gissar fel så kommer det rätta svaret att publiceras imorgon dagens inlägg lite efter klockan 11. Att alla i denna trion är stjärnor för mig är ju en helt annan sak.. Lycka Till...

För utom detta så kan jag berätta att vi i lilla Ronneby har haft den årliga marknaden nu i helgen med det passande namnet Tosia Bonna Dagen. För det har väl aldrig kommit fram så mycket Tosiga människor som det gör just denna helg. Men man får ta det för vad det är, roligt att våra lilla by lever upp ett par dagar om året när alla av någon konstig anledning känner just alla. Men det är väl så det ska vara??

Slut för idag, men jag återkommer i morgon med nytt inlägg och det rätta svaret..Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....


Onsdag kväll..

Igår kväll så var det bestämt att det skulle gås upp tidigt i ottan på onsdag morgon och packa ner allt somSe hela bilden
kan tänkas behövas för en dag på stranden. Och i mitt fall så är det ju ingen dag på stranden utan min gamle
vän sololjan. Men den precis som jag och resten av familjen fick allt stanna hemma. För det var ingen
blå himmel och strålande sol som man möttes av tidigt imorse inte.

Så istället så fick jag ett helt oväntat infall om vad som skulle göras. Jag bytte helt enkelt ut sololjan mot
det berömda turtle wax och bestämde mig för att jag skulle göra bilen lite glänsande och fin.
Sagt och gjort, så jag ringde min bakfulla morbror och bad honom om lov att få låna hans garage en stund. Svaret blev att det var okej. Och till min stora förtjusning så stannade han trots blykeps kvar i nästan två timmar och hjälpte mig in i det sista. Stort tack till bakfulla morbror.


Nu framåt små timmarna så fastnade jag i ett program som handlade om hur alla stora fisk företag
nu för tiden fullständigt dammsuga alla hav som finns på allt vad fisk heter. Och detta var  i mina ögon ett helt okej program, till skillnad från resten av familjen som inte hade något som helst intressse av allt detta. Men för att göra en lång historia kort så framkom det att 98% av all lax som äts/säljs i sverige är framodlad. Och det är detta som gör min fru mer unik än vad hon alla redan är.

För hon gillar inte att det odlas fram fisk. Så därför så äter hon inte någon odlad fisk alls som hon sa. Detta hade hon aldrig sagt om hon hade tittat på programmet. Men eftersom jag är den smartaste i familjen och lägger ner tid på att
kolla på debatt och även granskande program så får jag faktikst reda på en hel del. Som ikväll för att ta ett exempel. Min unika fru tillhör dom fiskätande människorna i sverige som består av 2 procent.

 Och det är så här min unika fiskätande fru ser ut. För er som inte visste detta. Hon är inte bara unik. Hon är snygg också....Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

 


Två år....

Ja det är hemskt vad tiden går snabbt. Det har alla redan gått två år sedan jag sa, just det JA. Det hade man inte trott för några år sedan att man skulle få fira bröllopsdag inte.

Och hade det inte varit för min fru så hade det aldrig blivit något heller. För det var nämnligen hon som för några års sedan frågade om vi inte skulle slå till och gifta oss. Och jag minns det väldigt väl när frågan ställdes. Vi hade precis slagit ner oss i en park i 30 gradig hetta i centrala Oslo. För det var nämnligen dit vi hade begett oss i gott sällskap på en liten minikryssning.

Och i den stunden så tittade jag på min blivande och sa, att okej det kan vi väl göra. Jag har ju aldrig varit gift innan så detta var ju något helt nytt för mig. Och jag prövar allt minst en gång i alla fall. Och det var väl tur att jag sa JA. För det har inte funnits något alls under dessa två åren som har gjort att jag överhuvudtaget ens har tänkt tanken på att mitt beslut i stekhetta Oslo skulle vara fel. Snarare tvärtom, för jag känner att det bara blir bättre och bättre med allt eftersom tiden går.

Så puss på dig min underbara fru för dessa två åren. Och vi få se fram i mot många fler år tillsammans.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen..

Onsdag...

Läste i dagens blaska att man kommer att varsla 27 stycken lärar tjänster i lilla ronneby kommun. Och som om inte detta vore nog så passar dom på att kasta in mellan 10 till 12 barnskötartjänster varsel säcken när dom ändå är i farten. Och man måste ju ställa sig frågan vart är det som händer?

Att en ny öppnad friskola i kommunen har öppnat betyder ju givetvis en hel del. Men det är ju långt ifrån alla som kommer att börja där till hösten. Vad händer egentligen med alla dessa barnen som är i behov av "extrahjälp"  barn som kanske inte alltid klarar av att bibehålla koncentrationen i en helklass?

Man får inte heller glömma att dagens lärare och även barnskötarna har idag så väldigt många andra sysslor som ska göras. Det är inte idag som det kanske en gång var "förr" i tiden att läraren i fråga "bara" behöver vara lärare.

Idag är det så mycket mera, lärarna idag ska mer eller mindre vara både psykolog, skolsköterska (för det är ju inte alla skolor som ens ha en skolsköterska) i en och samma person. Och med högre arbetsbelastning så förstår ju alla att det inte kommer att gå ihop rent tidsmässigt.

Detta kan med all säkerhet komma att betyda att dom vuxna på skolan helt enkelt inte ha tiden som behövs för att kunn ta tag i  vissa av barnens problem. Och vem ska dom då vända sig till?

Nej jag tycker att det vi ser just nu är en skrämmande utveckling som på något sätt måste få ett slut. Det är ju ändå det viktigaste vi har som i många fall kommer att få sitta i kläm. Och det är såväl mitt som ditt barn.


För det är väl ändå inte sådana här samtal som vi vill vänja oss vid att höra??
Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....


RSS 2.0