Ännu en vecka...

Det är ju inte annat än att man undra var tiden tar vägen? Veckorna bara flyger iväg och innan man har landat så har man ännu en arbetsvecka framför sig.

Men helgen som har gått har varit bra. Fredagen tillbringades uppe i Hallabro av alla ställen. En krigar match mellan lagen Hallabro och Kallinge gjorde till slut att båda lagen delade broderligt på poängen efter resultatet 1-1. Den största förloraren var ändå Kallinge, som har satt sig i en situation att det bara är segrar som räknas för att hålla sig kvar.

På lördagen så var det återigen dags för fotboll. Denna gången så var det Damlaget som plockade ytterliggare 3 poäng i jakten på seriesegern i div 4. Men det som stod för högklass denna lördagen var domar trion, som bestod av mig själv, Brorsson, och allas våran Hogge som höll i pipan.

I pausen så kom vi tre in på diskussionen om det skulle finnas målkamera i dagens fotboll. Jag sa genast att det ska det inte. Fotbollen ska inte förstöras genom att man ska blanda in en massa datorer och annat skräp. Det var då dom andra två vaknade till liv och började göra utläggningar som förde tankarna tillbaka till skolan och ett examens arbete. Hogge o Brorsson ville ha såväl datachip i både bollen och i spelarnas skor. På så sätt så behövde det ju aldrig bli några tvivel om bollen var över linjen eller om spelaren var onside/offside.

Jag bara satt och gapade. Att så mycket "dator" språk kunde komma ut från Brorssons mun? Vi snackar ju om en kille som inte ens äger en dator, en mindre skulle få för sig att skaffa någon. Och ett mail för honom är det samma som ett portofritt brev. Man kunde inte annat än att skratta åt hela historien. Och till råga på allt så blev jag kallad för BAKÅTSTRÄVARE bara för att jag vill att fotboll ska spelas och bedömmas på det gamla hederliga sättet.

Ja ja. Nu är det återigen Måndag och man sitter på jobbet, och man bara  vänta tills ännu en arbetsvecka ska ta slut så man kan få njuta av ännu en helg.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....
Stackare..

Läste i dagens lokala blaska en insändare om en överviktig fånge som har problem med att hitta kläder i rätt storlek. Okej att vi i sverige ska följa dom mänskliga rättigheterna men det måste väl finnas någon jävla gräns för det hela? Under tiden som denna fånge har idkat sig åt grova skattebrott och tjänat en hel drös med pengar så har han med all säkerhet inte legat på latsidan när det gäller att belasta matkontot med skräpmat.

Och nu får han betala priset. Det vill säga att fångvårdens kläder är för små, och detta har gjort att fången känner sig lite å sido satt om uttrycket tillåts? Hade med all säkerhet varit bättre för både fångvården och fången om han hade ägnat sig åt brottsliga aktiviteter som hade varit kombinerade med lite motion. 

Vad sägs om en hit and run? Han hade säkert bränt ett par hundra kalorier på detta.

Skateboards rånare kanske kan vara något? Hade i alla fall gjort så att han hade fått lite vältränade ben. På så sätt så kanske byxorna hade passat.

Fasadklättrare i samband med inbrott. Hade säkert givit honom en smalare mage och vältränade armar. Då hade säkert tröjan/skjortan passat också.

Men i stället så valde denna kriminella man att ägna sig åt grov ekonomisk brottslighet. Viket gjorde att hans BMI ökade alldeles för mycket efter otaliga timmar framför datorn kan jag tro, vilket i sin tur ger underlag för att stämma svensk fångvård för att kläderna är för små. 

Visst är väl livet och regelverket i sverige helt underbart???Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....  

Autogiro..

Ännu en underbar dag att vakna upp till. Man har sovmorgon för första gången på två år. Solen skiner från en klarblå himmel, man har käkat en nyttig frukost, duschat och suget efter snuset är lite mindre idag än vad det var igår. Koppla hunden och ge mig ut på en morgonpromenad.

Efter ett par minuter med hunden gående vid min sida så möter vi ett gäng killar i 15 års åldern, som har till nöje att sparka omkull ett antal cyklar som står parkerade i ett cykelställ. Det är då tanken slår mig. AUTOGIRO.

För efter att jag har talat om för dessa små mini huliganer att det dom håller på med är ju totalt meningslöst, och att dom säkert inte skulle vilja att någon gjorde så med deras cyklar så titta dom på en och säger följande. Skit du i det.

I den stunden så tänkte jag bara på att om det inte hade varit för månadens autogiro så hade jag med all säkerhet gjort något som inte hade varit bra alls. Så som att dra upp ungarnas byxor en halv meter så dom hade hamnat på rätt ställe, eller helt enkelt tvingat dom att resa upp cyklarna som dom nyss har sparkat till marken.

Många tycker säkert att jag saknar civilkurage som inte gjorde något åt denna situationen. Men alla vet ju vad som händer idagens samhälle om man ingriper. Jag hade med all säkerhet fått en anmälan på mig som i värsta fall hade kunnat kostat mig jobbet (jobbar som fritidsledare) och det hade det inte varit värt.

Så tack gode gud för Autogiro. För annars så hade Pelle Fridh idag gjort något som han hade fått ångra längre fram. Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen.... 


Söndagkväll..

Mitt söndagsnöje har ikväll bestått av att städa, och åter städa. Jag begriper inte hur man kan samla på sig så förbannat mycket skit?? Och man märker det inte förens det är dags att flytta. Har idag utan att överdriva hittat dammråttor stora som taxar.

Okej att taxar inte är så jättestora men ni förstår vad jag menar. Så vad är det egentligen som gör att man samlar på sig saker som man vet att man inte ska använda? Ja i mitt fall stavas förklaringen med 6 bokstäver. FRUGAN.

 Min fru är en mästare på att behålla saker som man kanske någon gång eventuellt kan behöva, eller om det är någon annan som kanske vill ha det så man kan ge bort det. Om inte så kan det ju alltid ligga i källarförrådet ett tag. Men jag ska villigt erkänna att frugan har blivit bättre med åren

När det gäller att spara på saker så har hon gått från att vara en ekorre till ett marsvin. Ja det var banne mig en bra jämförelse.

Annars så har helgen varit lugn måste jag säga. Frågan är hur morgondagen kommer att bli? För det ni ser på bilden är vad jag ska ge mig på imorgon. Jag ska testa min så kallade karaktär och göra ett försök att sluta snusa. För er som inte vet så har jag inte världens bästa karaktär.

 Mina chanser att lyckas med detta uppdraget är väl lika stora som att en människa med en haschpsykos kan pissa rakt. Men när jag vill så kan jag vara en envis liten jävel. Om det skulle vara så att någon i min bekantskapskrets skulle tycka att jag blir otrevlig och dryg(drygare) så är det bara att säga till. Jag tål det.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Mysterium...

Satt uppe på Jernvallen igår och tittade på matchen, och det var inte annat än att man fick en liten tår i ögat. För igår såg jag något som jag inte har sett på ett bra tag. Det var inte det att Kallinge vann matchen med 5-1 och fullständigt spelade ut Märserum utan det var det faktum att det finns kvalite i laget som kom fram igår.

Inställningen var helt enorm. Det var ständigt snack och rörelse som underlättade för varje spelare att hitta nya spel alternativ.

Bollen hölls på backen med ett bra passningstempo vilket gjorde att gästerna ständigt var på mellanhand. Men det som var roligast att se igår kväll var ändå att glädjen fanns där. Jag hoppas och tror att denna glädjen och den inställningen som spelarna visade igår kommer att göra så Kallinge håller sig kvar i Div 5.

Att det kommer att bli en svår uppgift är inget att sticka under stolen med. Men om det går vägen så är det mer eller mindre bragd stämpel på prestationen. För ett lag (Kallinge) som mer eller mindre förlora 3 till 4 spelare varje säsong får ständigt en allt för brant uppförsbacke på grund av att dom flycktande spelarna aldrig ersätts med likvärdiga. Men det blir väl allt som oftast så när arbetstempot för att få dit nya spelare knappt ens gå på tomgång.

Och ja ni uppfattade det alldeles rätt. Det var en känga till dom i  organisationen som har till uppgift att förse Tränarstaben med ett lag som är slagkraftigt. Så har det enligt mig i alla fall inte varit denna säsongen. Så ännu en gång. Kan Tränarstaben trolla kvar Kallinge i div 5 så är det en BRAGD.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

En helt vanlig dag..

Har inte bloggat så mycket på sista tiden med nu får det bli bot och bättring. Befinner mig just nu på jobbet och där verkar det aldrig bli bättring. Bot kanske kommer men det ser inte så lovande ut.

Så vad är det som får en 40 år gammal fritidsledare till att varje dag umgås med obstinata tonåringar till en usel lön? Ja gott folk hade jag vetat detta så hade jag säkert skrivit ner svaret. Kanske är det så att det är spänningen som infinner sig varje dag man går till jobbet som är orsaken?

För det är helt omöjligt att förutse vad som händer från dag till dag. Vissa kvällar händer det inte mycket ska sägas, men precis när man tror att lungnet ska bestå så händer det saker som man inte ens trodde fanns på kartan. Men den största anledningen är nog ändå att jag gillar mitt jobb och mina kollegor, ja så är det faktiskt.

Annars så måste jag säga att det har varit en bra dag idag. Klockan ringde runt halv 6, och då var man ju inte jättepigg. Men innan klockan ens hade slagit halv 8 så hade man hunnit med det mesta. Så som att rasta hunden, kört och lämnat av folk vid järnvägsstationen, och även hunnit höra frugan gå upp i falsett inne i duschen. Anledningen var att efter avslutad dusch så låg det mer vatten utanför än vad någon hade kunnat räkna med en Torsdags morgon. Men det är väl aldrig fel att få golvet skurat eller vad tycker ni själva??

Har fyra timmar till att slå ihjäl på jobbet innan man kan sätta sig i bilen och åka hem till familjen. Men et ska jag nog lyckas med även denna kväll.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....


RSS 2.0