Mors dag..

Idag är det som bekant Mors Dag. Och då är det ju en självklarhet att detta ska firas på olika sätt. Allt från blommor till presenter och eventuella middagar står på dagordningen. Och alla affärs/resturang ägare gnuggar händerna allt eftersom pengarna slås in i kassan.

För jag ser denna dagen som ett kommerciellt (inte en chans i världen  att det stavas så) jippo. Jag tycker att det är fruktansvärt att man överhuvudtaget ska behöva "komma" på en sådan här dag. Jag ser det som självklart att man ska på något sätt ära och även uppskatta sin mor oavsett om det står i kalendern eller i all denna reklam hysteri som kommer som ett brev på posten just när denna dag nalkas.

Så gör jag som jag. Skit i vad det står i kalendern och släng all mors dags reklam och gör varje dag till just din mors dag. Behövs inte så mycket egentligen för att göra sin mor glad. Ett samtal eller ett sms, en kopp kaffe för att man kör in en stund när man ändå är i krokarna, istället för att växla ner och gasa förbi.

HOPPAS ATT DU FÅR EN RIKTIGT BRA DAG IDAG OCKSÅ MORSAN.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Slå ihop och satsa..

Idag kommer jag att beröra ett ämne som förmodligen kommer att göra att jag inte kan gå ut i våran lilla stad utan att få spott och spe :-). Eller så är det kanske rent av så att man får medhåll? Den som lever får se..

Som dom flesta vet så går det inte så bra för våra olika fotbollsklubbar i kommunen (undantag Hallabro i nu läget) och jag skulle vilja se en förändring. Som det är just nu så har vi Saxemara i div 3, Ronneby i div 4, och sedan så följs detta upp med inte mindre än fyra kommun lag i div 5. Styrka kan en del tycka för vår lilla kommun, men jag håller inte med.

Som det är nu så går ju dom flesta yngre spelarna till klubbarna som ligger i dom högre serierna av förståeliga skäl. Men vad händer när dom väl kommer dit?? Några tar en plats, några få enstaka inhopp, några blir renodlade B-lags spelare.
 
Skulle vilja säga att det är ytterst få spelare från lagen i den lokala division 5 serien som tar plats i t.e.x Saxemaras div 3 gäng, men som med all säkerhet hade tagit en plats i Ronneby istället. Men av olika orsaker så blir det inte så.

Sedan att Saxemaras B-lag hade vunnit div 5 tycker jag spelar mindre roll. För det är väl ändå i ett A.-lag man vill spela? Så vad är det som får vissa spelare att lämna en ordinarie plats i div 4 eller div 5 för ett B-lag? Att det är högre tempo på träningarna fattar ju alla. Men är man nöjd med det??

 

Tycker att det är på tiden att det blir någon form av sammanslagning lagen imellan. Ett samarbete över gränserna helt enkelt. Skulle det för att ta ett exempel vara en ömöjlighet för vissa av spelarna i dom mindre divisionerna att få köra ett "extra" pass i veckan med lagen som ligger högre upp?

 För som det är just nu tror jag inte gynnar någon klubb. Finns alldeles för många spelare i dom olika klubbarna som utan vidare kan glida omkring träning efter träning i vetskapen om att konkurransen är så dålig så att man får vara med i nästa match ändå. Med ett sammarbete så är i alla fall jag övertygad om att det hade hårdnat så pass mycket om platserna att kommunen skulle kunna ha ett lag i div 2 och ett i div 3 istället för som det är nu. Men jag kan givetvis ha fel precis som alla andra. Skillnaden är att jag till skillnad från andra kan erkänna det.


Att detta sedan ALDRIG kommer att bli verklighet på grund av alldeles för starka RÖDA OCH BLÅA bakåtsträvare i kommunen som är mer eller mindre livrädda ( men det har ändå blivit lite bättre) för eventuella förändringar är ju som sagt en helt annan sak....

Men det måste börja hända något, eller är det så att vi helt enkelt är nöjda med att ha det som vi har det när det gäller den sportsliga biten inom fotbollen i Ronneby Kommun??Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Påse gott och blandat...

Tänkte att jag i detta inlägget skulle blanda och ge bland lite olika saker som har berört mig under den gångna veckan.

Tänkte att jag skulle börja med att konstatera att jag i ett tidigare inlägg gällande ett lokalt derby i div 5 talade om hur fruktansvärrt dålig domare det var i denna matchen. För er som har läst detta inlägg så vet ni att en spelare i hemmalaget fick ett riktigt spel på våran målvakt. Detta resulterade i såväl sparkar som slag och idel ord som inte hör hemma på en fotbollsplan. Spelaren fick även ledas av planen på grund av att han mer eller mindre inte var kontaktbar. Domaren i matchen stod cirka 5 meter ifrån händelsernas centrum. Häromdagen kom domen. EN MATCH AVSTÄNGNING utöver den obligatoriska matchen som man alltid får vid ett rött kort blev det.
 
Detta motiveras med att domaren inte hade sett eller hört något... Bara att hoppas att denna domaren har lite självinsikt och förstår själv att han aldrig mer ska sätta sin fot på en fotbollsplan.

Något annat som för mig är en stor gåta är hur ett av världens bästa klubblag Manchester United kunde spela så urdålig fotboll i gårdagens Champions Leauge final mot Barcelona?? Sämst när det gäller har aldrig varit mer sant när det gällde Man Uniteds insats igår.

Något som har upprört mig lite denna veckan är alla signaler som jag har fått av insatt folk i skolans värld om hur det ser ut på våra högstadieskolor runt om i kommunen. Det håller på att bli en utveckling som inte gangnar någon, speciellt inte eleverna, men inte heller lärarna. Har denna veckan hört om otaliga lärare och andra personer som känner en oro över att gå till sitt jobb.
 
Detta är på grund av ökande arbetesbörda kombinerat med nedskärningar. Och att det sedan finns olika "gäng" som mer eller mindre håller på att ta över "makten" på och i skolan är ju bara det ett stort orosmoln i sig. Så nästa gång kommunen ska plocka fram den stora "slaktakniven" och skära ner så kan det vara på sin plats att tänka sig för lite. För är det verkligen rätt läge att påstå att Sverige har VÄRLDENS bästa skola när allt mer eller mindre håller på att rasa samman för att "bygget" står på en väldigt dålig grund??Ha det bäst där ute tills vi syns/härs igen...Hjärt lung räddning...

Idag var det nästan så att jag fick användning för mina gamla kunskaper inom detta
området. Jag stod nämnligen och väntade på min lilla mamma i stan. Och under tiden jag stod där så gick det förbi en lättklädd kvinna i sina bästa år. Denna lättklädda kvinna gick på sin färd förbi ett gäng killar i si så där 25 års åldern.

Och som ni alla vet så händer ju något med kroppen när något snyggt(i deras ögon i alla fall) går förbi. Helt plötsligt så växer den något väldigt. Magen flyttas per automatik upp i bröst höjd och man undra hur detta kan komma sig.

Och det är där jag trodde att jag skulle få användning av mina kunskaper i hjärt lung räddning. För jag har aldrig sett någon/några hålla andan så länge. Och jag kommer förmodligen aldrig att få göra det heller. Jag var övertygad om att dom skulle trilla ihop i värmen där dom stod.

Och för er som har tagit sig tiden att läsa detta senaste inlägget så undrar ni säkert vad bilden har med texxten att göra??? Och det ska jag avslöja nu. Jag är övertygad om att det var ungefär så här grabbarna såg ut efter det, att dom bestämde sig för att börja andas igen.

Med det sagt så kan jag bara säga följande. Var stolt för den du är för man kan inte hålla andan hur länge som helst.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Man med hjärta...

Tänkte att vi idag skulle skriva ner några rader om (i mina ögon i alla fall) Världens bästa ytterback genom alla tider. Mannen på bilden heter Paolo Maldini och har dom senaste 24 åren varit bofast i ett av Europas bästa lag genom tiderna och det är AC Milan.

Denna killen har vunnit allt som går att vinna. EM/VM Guld, Italiensk mästare hur många gånger som helst. Och Även en och annan Champions League Titel.

Vad är det som gör denna mannen så stor inom fotbolls världen? Enligt mig så är det den eviga glöden som brinner inom honom år efter år. Han har dom senaste 10 åren inte behövt bevisa sin storhet för någon. Ändå så fortsätter han outröttligt och kämpa och mana på sina lagkamrater gång på gång. Och som det verkar så har han blivit bättre med åren. 

I medgång så behöver man inte alltid visa sina styrkor, det bara rullar på om man säger så. Men i motgångar så är det endast dom starka som kliver fram, såväl på som utanför planen. Och det är just detta som har gjort denna spelare till den ikonen han är.

När alla andra har fallit för tjocka sedelbuntar(jag påstår absolut inte att Maldini är fattig)
så är det ALLTID en som har stått på sig och levt upp till modellen av en sann Milanes.
Det är detta som gör att när han idag gör sin sista match i den röd svarta tröjan så kommer han att bli hyllad som den kung han är. 

 

Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....


 


Sluta gnäll på våra ungdomar...

Ville i detta inlägg belysa något som man har hört många gånger. Och det är att dagens ungdomar saknar väldigt mycket när det gäller saker som etik och moral. Man frågar sig ju hur detta kan komma sig? Ja det är kanske så att vi som är vuxna har stor del av att dessa ungdomar saknar det jag just har nämnt.

För det finns ju faktiskt många vuxna (och jag kanske är en av dom) som inte direkt föregå med gott föredome dom heller. Men jag väljer idag att hålla mig till en PAJAS som jag läste om i tidningen idag.

I lilla Blekinge finns det en skola som heter Väggaskolan. Denna skolan är belägen i Karlshamn. Och nu i student tider så är det ju allmänt känt att det ska spexas både med det ena och det andra. Men nu tycker jag att det har gått för långt. Eleverna på nämnd skola har med Rektorns goda minne och samtycke i dagarna haft en liten uppgift att lösa. Desto mer lösta uppdrag desto mer poäng. Och det är väl inte så konstigt i sig, men det som är en stor jävla skam är vissa av dom uppdrag som ska göras.

* Hitta en Neger, är Negern bra på fotboll så blir det extra poäng. Går även bra med en svart hund.

* Leta upp en styck dvärg.

* Leta upp en utvecklingsstörd man eller kvinna.

Detta är några av uppgifterna som skulle lösas för att ha chansen att vinna tävlingen. När en av eleverna reagerar och ta kontakt med ansvarig REKTOR och vill ha detta stoppat så blir det kalla handen av REKTORN. Han finner INGEN som helst anledning till att avblåsa det hela. Men han påpekar att man KANSKE skulle ha informerat eleverna att vissa kan uppfatta det som stötande.

Så varför ska man gnälla på ungdomar när dom vuxna beter sig som dom gör????

Barn/Ungdomar gör inte vad man säger till dom. Barn/Ungdomar gör vad dom ser och hör.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

 

Söndagskväll...

Idag har jag förenat nytta med nöje. Hade innan klockan ens pekade på tio imorse hunnit med att gå ut med hunden. Köpt nybakade frallor, dukat fram frukost, och klippt gräsmattan. Vet inte vad all denna kraften kom ifrån men det kan ju kännas skönt att man ibland har det där lilla extra att ge.
Se hela bilden
Framåt eftermiddagen så var det så dags att plocka fram en av mina bästa vänner. Efter att ha umgåtts
ett litet tag så kändes det inte helt fel att ta igen sig ett slag.

Och det finns inte många sätt som är bättre än att slå sig ner i en go solstol.
SagtSe hela bilden och gjort. Man får ju passa på när solen är framme ju.

När det sedan började närma sig kvällen så var det dags för ett bio besök, frugan hade bokat biljetter till filmen Änglar Och Demoner. Kan väl tycka att den var rätt så okej, även om Da Vinci Koden var ett snäpp bättre. Men nu har man sett denna filmen också och det stärker bara en tes som jag har haft länge.

Inte fan går det att lita på någon inom kyrkans värld....Ha det bäst där ute tills vi syns/hörsw igen....

Mellandagsrea eller inte...

Idag på mitt "andra" jobb som jag har i Karlskrona så blev jag väldigt förvånad när min kollega ställde frågor till mig som handlade om fotboll. Hon ville veta hur mycket det kostade att lösa medlemskort för barn/familj i Kallinge SK.

Jag svarade efter dom uppgifterna jag har fått, och sa att det kostar 350 kr för enskild spelare och 500 kr för ett så kallat familjekort. Då kan det väl inte vara normalt att få betala 1100 kr för en säsong när det handlar om en pojk i 7 års åldern blev nästa fråga. Jag trodde knappt mina öron, men jag frågade givetvis vad dom betalar så mycket för? Och här kommer svaret.

* 700 kronor per säsong för att få vara medlem

* 200 kronor till något som heter tränarkostnader?????

* 200 kronor till planhyra

Och detta gott folk handlar om pojkar i ett knattelag för 7-8 åringar. Ska också tilläggas att dessa pojkar tränar 1 gång i veckan på såväl sommaren som på vintern. Och jag kan också avslöja att klubben det rör sig om är Karlskrona AIF.

Med detta nerskrivet så kan jag fortfarande inte förstå hur man från klubbens sida ta sådana(tycker i alla fall jag) fruktansvärda priser? Skulle varit intressant att veta vad det kostar för dessa pojkarna om några år? Om dom överhuvudtaget ha råd att göra det som tycker är bland det roligaste som finns.

För er som har uppgifter om vad kostnaderna är så får ni givetvis dela med er av dessa uppgifterna. Men om detta ska fortsätta så är jag övertygad om att den så kallade ungdomsverksamheten i Karlskrona AIF om några år är ett minne blott.

Men den som lever får se..Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Hårdrock och Skoskav....

Jag har idag haft en underbar dag på jobbet. Det har varit fotbollsturnering på skolan med blandade resultat. Som alltid så är det ju några barn som inte gillar att spela fotboll och därför måste få göra något annat. Och det är där jag och min käre kollega kommer in i bilden. Vi fick ta dom som inte kunde/ville
spela fotboll på en helt underbar promenad i den grönskande
skogen.

Man har ju fantiserat om hur underbart det är att gå och ströva runt i skogen och bara "lyssna" på tystnaden. Man går och njuter i fulla drag helt enkelt.
 
Med det sagt så ska jag nu tala om hur det är att gå i denna idyllen med ett gäng ungar i åldrarna 10 till 12.

Allmänt gnäll att hela kroppen värker. Blandat med att det är otroooooooligt långt kvar att gå, och det är alldeles för varmt. Och när det sedan blandas med inslag av lite hårdrocksmusik på en mobiltelefon med allt annat än ett bra ljud, så förstår ni alla att det inte gick att njuta så hemskt mycket.

Men på det hela taget så tyckte merparten om vår lilla skogspromenad och det är ju ändå det som räknas.
För att få med sig alla på allt är näst intill omöjligt.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Nu har det hänt igen...

Det som kunde ha blivit en riktigt trevlig fotbollsfredag i derbyt i div 5 mellan Backaryd vs Kallinge var bara ännu en match i raden som blev förstörda av ännu en skara av inkompetenta domare. Jag vet att många säger att man får dom domarna man förtjänar, men inte ens lagen i div 5 förtjänar så dåliga domare som var på planen igår.

Okej att det inte är några träningsnarkomaner som spelar i div 5 men faktum kvarstår.

* Uppbyggnadsträningen består av träning 3-4 dagar i veckan

* Under pågående säsong så är det minst 2 träningar i veckan plus matcherna.

Under dessa förutsättningar så är det inte så roligt ens i 5:an att få ut en domare utan någon som helst spelförståelse. Eller för den delen har en assisterande(linjedomare) domare med en si så där 20 kilos övervikt och som ständigt är felplacerad. Och som dessutom inte tar ett enda eget beslut.

Säkert några som tycker att jag är en elak skit som hoppar på domartrion som jag gör, men alla ni som var där vet att varje bokstav som jag har skrivit i detta inlägget är fakta och inget annat.

Hur det gich i matchen kanske någon undrar? Jodå det blev 1-1 efter en felaktigt utdömd straff i sjunde övertidsminuten. Och det delades ut 11 varningar och tre röda kort.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Importerade galningar...


94:E MINUTEN 94:E MINUTEN n Michael Ballack avfyrar ett skot

Hade inte möjligheten att titta på matchen mellan Chelsea och Barcelona igår kväll eftersom jag jobbade. Men det är ju konstigt hur mycket en del gnäller. Efter vad jag har sett på bilder i efterhand så kan jag konstatera att det var ett par gånger som Chelsea spelarna gapade och skrek på domaren att det skulle vara straff. Men som alla vet(utom en del) så kan det aldrig bli straff om inte domaren blåser.
na och skrek ?det är en jävla skam!?. URSINNIG Didier Drogba

Denna blicken som ni ser här är från en primadonna som trillar så fort det är någon som är i närheten av honom. Didier Drogba i Chelsea är en fullvuxen karl på en si så där 80 kilo muskler som av någon konstig anledning trillar lika lätt som en 3 åring med dålig motorik. Det vill säga så fort han är innanför straffområdet eller precis utanför. På grund av detta så får han inga straffar när dom väl är på honom(om dom hinner innan han har trillat vill säga) och det är då han blir lite grinig. Vad sägs om att stå upp mer än en tredjedel av matchen, på så sätt så ökar ju chanserna att man verkligen gör ett mål.

Men jag tycker ändå att rätt lag gick vidare. Och det tycker jag för att Chelsea föll sent om sider på eget grepp. Man kan inte efter ett tidigt ledningsmål backa hem och satsar på kontringar och på så sätt helt och hållet ge upp allt sitt egna spel. Vi snacker ju ändå om en semifinal i den största av alla cuper. Att det sedan blir mål på Barcelonas enda skott på mål är ju en helt annan historia.

Det är ju målen som räknas och man spelar som bekant tills domaren blåser..Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Borgen växer sig allt starkare...

För er som inte har läst mitt tidigare inlägg när det gäller TOP 3 i årets Allsvenska, så kan jag konstatera att jag kommer att få rätt. Jag hade i tur och ordning följande lag.

* IFK Göteborg

* Elfsborg

* Helsingborg

Och igår så var alla dessa tre i hetluften. Helsingborgs egna kelgris Henke-mig-får-ni-inte-röra-Larsson avgjorde derbyt mot Malmö med matchens enda mål endast tre minuter före full tid. Det gäller som sagt att vara på rätt plats på rätt tidpunkt.

Det andra "derbyt" gick som bekant mellan Elfsborg och IFK Göteborg. Fast jag är väldigt blåvit i själen så går det ändå inte att göra något annat än att erkänna att igår var det Borgen från Borås som var den starkaste. En 2-0 vinst med mersmak gör att Änglarna från Götet får ta nya tag på Torsdag.

Vill avsluta med ett citat från en spelare i Brommapojkarnas Allsvenska lag som fick frågan om varför deras hemmaplan håller så väldigt dålig klass.
 
" Ja planen är inte alls bra, men det är mer svårspelat nu när vi har fått lite gräs på den, bollen studsar så ojämt".
 
Förmodligen så har denna relativt nya Allsvenska klubb ännu inte förstått att Allsvensk fotboll inte ska spelas på grusplan.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Rättslöst Land..

Idag tänkte jag att vi skulle tillbringa lite tid att fundera över den så kallade moralen. Eller rättare sagt avsaknaden av moral. I dagens samhälle kan man mer eller mindre göra precis vad som helst utan att få några kännbara straff.

Alla vet att det daltas alldeles för mycket med våra brottslingar oavsett ålder och brott. Eftersom det är ett problem som är utbrett i hela vårt avlånga land så kommer jag att begränsa mig till lilla Blekinge och ta ett par exempel från den gångna veckan.

* En förtroende vald politiker i Kommunalhuset i Ronneby, hade för ett tag sedan lite tid över från sitt stressiga arbetsschema och hade inget att göra. Men då fick han en ide´. Jag ska minsann ta och spöa upp kvinnan där hemma, det var ju ändå ett tag sedan tänkte den folkvalde politikern.Sagt och gjort.
 
Det fega kräket gjorde vad han hade bestämt sig för och fick till sin förvåning en fällande dom på sig. Men det gjorde inte så mycket efter som Sillberskys(osäker på stavningen) lakejer från storstaden fixade till så att det bara blev en tredjedel av straffet kvar efter en överklagan. Men nu tycker politikern i fråga att han har blivit taskigt behandlad och i skrivande stund så vill han att han ska gå helt fri. Och jag skulle inte bli förvånad om så blir fallet. Jag glömde väl inte att nämna att han fortfarande gå till jobbet varje dag med lätta steg.

* En annan sak som förbryllar mig är en sak som hände för ett tag sedan i Rödeby. En kille i 19 års åldern skiter bort en så kallad "affär" med droger. Han kommer tillbaka både utan pengar och droger till dom som har bett honom att genomföra affären. Då bestämmer sig dessa tre grabbarna och en tjej för att spärra in den misslyckade "affärsmannen" i en lägenhet i två dagar.

Under dessa två dagar så får "affärsmannen" utstå psykisk och fysisk misshandel innan han lyckas att ta sig därifrån. Bland annat så får han höra att dom ska skära av vissa kroppsdelar och även att hans tänder ska dras ut. Häromdagen så kom domen. Böter och skyddstillsyn på grund av förövarnas låga ålder. 

Jag glömde säkert att nämna att två av killarna är 19 år gamla. Och eftersom man är straff myndig i Sverige vid 18 års ålder så förstår man ju att man inte kan vara elak och döma ut något fängelsestraff. Så nu går dom ute som vilka som helst. Vem vet dom kanske just nu befinner sig i en kommun nära dig.  

Så här kan jag hålla på länge länge till, och då håller jag mig ändå bara i Blekinge och den gångna veckan. Så nästa gång någon tycker att ett brott som har begåtts ska straffas med ett hårt straff så kom ihåg följande.

Vi Svenskar är när det gäller brott och straff i särklass det MESIGASTE och det SNÄLLASTE folket i VÄRLDEN.
Frågan ni ska ställa er är om vi verkligen vill ha det så???Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

RSS 2.0