Tiggeri handlar om utseende..

Hörde en debatt häomdagen på tv om att det var så många "tiggare" runt om i vårat land som enligt politiker och annat löst folk förstörde stadsbilden som det så snyggt hette.

Detta var ett stort problem för många städer, och när jag hörde detta så drog jag lite lätt på smilbanden, och jag ska förklara varför. Tiggeri har förekommit i Sverige sen urminnes tider. Allt sedan dom gamla fattigstugornas dagar.

Men den springande punkten är att vi accepterar detta tiggeri om det är så att det "ser bra ut". Vem säger nej till den lilla söta flickan på bilden när hon kommer och be om lite godis eller en liten slant?

Medans vi allt som oftast tar i lite extra och öka farten när vi ser någon i den situationen som mannen på bilden är i, plus att det händer att man ibland fäller en kommentar i stil med att "han" få skylla sig själv. Det finns jobb om man vill arbeta.

Att sedan mannen på bilden tigger 12 månader om området, medans den lilla söta flickan blir både sminkad och påklädd med allt som tillhör tiggeri högtiderna(påsk, halloween) är även detta en helt annan sak.

Visst är det konstigt att så många av oss är så fixerade vid det yttre. Och ja jag är en av dom.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Pelle ger sin syn..

Det är egentligen helt otroligt att man ska ha tankarna på Ishockey(eller ja ni få kalla det för vad ni vill) när solen bara strålar utanför mitt fönster. Men igår kväll när jag körde hem från jobbet så hörde jag på radion att det var något som kallas för Damhockey som just nu spelas någonstans i världen.

Det var då det slog mig. Varför heter det Damhockey och inte bara hockey? Kanske för att det är just så att det inte rör sig om hockey utan likna mera allmänhetens åkning. För jag kan tycka att det är konstigt att det i vårt jämnställda samhälle inte är samma regler som gäller. Eller vad sägs om att åka på en utvisning om man tacklar någon på vad experterna kallar för Open Ice. Dert måste ju vara extremt frusterande att bli belastad för att man trycker till någon i en idrott som ändå är känd för att vara en kontaktsport.

Så innan regelverket ändras så kommer jag inte att ta "idrotten" Damhockey på något som helst allvar, och med all sannolikhet inte efter en eventuell regeländring heller.

Jag säger som Gert Fylking. "Damhockey är som ett V75 lopp med kossor"Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen..


RSS 2.0