Fest

Ikväll är det dags för den årliga KSK festen. Det är den tiden på året när man får reda på vad som gick fel under hela förra året. Så det kommer med all säkerhet att bli både det ena och det andra att diskutera om ikväll. Men jag tror säkert att det blir det gamla vanliga snacket. Det vill säga dom uteblivna resultaten för Herr LAget föregånde säsong.

Vilket jag kan tycka är lite konstigt för alla inblandade vet ju vad det beror på. Utebliven satsning heter det. För mycket bra folk som lämnar klubben och som inte ersätts med jämnbördig kompetens. Detta gäller såväl på som utanför fotbollsplanen. Detta tror jag i slutändan kommer att innebära att dagens KSK när det gäller Herr Laget har en bra bit att vandra innan man får se något som kommer att likna en sportslig framgång.

Frågan man ska ställa sig är vilka som har eller tar sig tid att vänta? Eller är det så att dom inblandade helt enkelt är nöjda med det som finns? Personligen så tror jag att det sistnämnda ligger (i alla fall i nuläget) närmast till hands. Men som vanligt så hoppas jag ju att jag har fel och att någon genom att bevisa detta för mig täpper till min stora trut.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen.

Tisdag kväll...

Tisdag kväll och den stora polska näsan har äntligen slutat att rinna. Detta kommer ju att innebära att det bär iväg till jobbet igen i morgon men det gör absolut inget alls. För även om man har varit hemma två dagar från jobbet så har det inte varit direkt något roligt alls.

Jag menar bara det att det inte är någon hit när man har snytit sig för hundrade gången och det fortfarande finns ett par kubik snor kvar i näsan. Frågan är bara vad allt kommer ifrån? Var det ryms för någonstans vet ni ju alla redan eftersom ni har läst detta inläggs första rad.

Men nog om detta. Nu är det dags för några rader om sport igen. Ikväll så börjar ju EM i Handboll. Och som vanligt så är det ju alltid innan en turnering som vi svenskar är som bäst. Så det kommer ju att bli roligt att läsa tidningen imorgon. För om det skulle bli torsk i kvällens inledningsmatch så blir det ett par sidor av ständiga analyser om hur det kunde hända. Blir det vinst så är vi helt plötsligt Världsmästare, och det vet vi ju alla att det kan man inte bli ett Europamästerskap.

I vilket fall som helst så tycker i alla fall jag att det var bättre på "Slangens" tid....Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....


 


Måndag...

Ja då var det Måndag igen och helgen har som vanligt sprungit iväg alldeles för snabbt. I normala fall så brukar man vara på väg till jobbet vid denna tiden men inte idag inte. Jag har drabbats av det värsta en man kan drabbas av. Ja ni trodde rätt. Jag har åkt på en manlig förkylning. Även om
jag inte är så ynklig som mannen på bilden så är det inte långt ifrån.

Men en fråga man måste ställa sig är ju varför vi män (dom flesta i.a.f.) blir så ynkliga när vi åker på en förkylning? För er som kommer ihåg så fanns det för några års sedan en reklam med en förkyld man i huvudrollen och denna mannen sa en mening som jag tycker stämmer alldeles utmärkt.

"Kvinnor pratar om att föda barn, men då har dom aldrig varit riktigt förkylda." För visst finns det lättare saker än att få en ryggmärgsbedövning i näsan. Plus att det faktiskt är frivilligt att skaffa (IRONI) barn men förkylningen kommer ju helt oväntat. Det är ju inte direkt så att man går och vänta 9 månader på den och samtidigt blir glad när tiden är inne.

Så nu ska jag tycka som om mig själv hela dagen och göra allt det där som jag inte brukar göra en måndagskväll. Jag ska se till så att merparten av min tid tillbringas i sängen och sedan hoppas på det bästa att man kan gå till jobbet imorgon igen.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Jantelagen....

Jantelagen som den kallas måste vara en Svensk upptäckt. För det finns inte många ställen på vårt runda klot (om ens någonstans alls) där det är mera tabu belagt än i Sverige att säga att man är bra på något. Jag brukar säga att om man är bra på något så behöver man inte säga det själv, utan det kommer andra att göra.

Detta stämmer till en viss del. Men om ingen säger det i alla fall så tycker jag att det är min förbannade rättighet att kunna ställa mig rak i ryggen och säga följande. JAG ÄR SVENSK OCH JAG ÄR JÄVLIGT BRA PÅ DET JAG GÖR, OCH JAG TJÄNAR DESSUTOM EN MASSA PENGAR. Utan att för den sakens skull bli kallad för både det ena och det andra som diva, stropp, eller vem fan tror han att han är egentligen.

Men om vi i detta sammanhanget vänder på det hela och leker med tanken att någon är totalt värdelös på det han/hon gör, så är vi inte så snabba eller glada för att tala om det heller. Och det vet ni att så är det. Men ändå är det otaliga människor såväl vuxna som barn som har fått höra ordspråket " Ärlighet varar längst" Och när det gäller det ordspråket så säger jag bara följande. VILKET JÄVLA SKITSNACK, vi svenskar är värdelösa på att ta kritik. Och det har till stor del att göra med att vi även är värdelösa på att dela ut just kritik.

Och det är där våran älskade jantelag kommer in i bilden ännu en gång. För visst är det väl underbart att ha just denna lag att luta sig mot? På så sätt så behöver man ju inte ta ställning till något, eller rent av vara ärlig och säga det man tycker och tänker. Att man sedan kan såra människor genom att alltd vara ärlig är jag ett levande bevis på. Men hur tror du att vissa människor känner sig när sanningen hinner upp dom och dom få reda på att du har tagit ställning och sagt något som du inte menade????

Denna frågeställningen lämnar jag över till er läsare, och ha ni lite stake så kan ni ju alltid kommentera. Eller så är det ju bara att gömma sig bakom dom berömda orden "Inga kommentarer"Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Acceptans

Tänkte att jag idag skulle ta ett titt på ett ämne som jag tycker är lite missvisande ibland. Ämnet är ACCEPTANS. Tänkte att jag skulle ta ett par exempel som jag har varit med om att både höra och se på nära håll.

En kille med invandrarbakgrund kommer fram till en svensk kille och säger följande: Hallå svenne jävel. Den svenske killen svarar då på följande sätt. Hallå invandrajävel. Och man behöver ju inte vara hjärnkirurg för att fatta vilken av dessa två som fick en tillsägelse efter ett samtal med sin chef. Motiveringen var följande. Du som är vuxen vet ju att man inte få säga så. Men det acccepterades att en kille på 15 år fick säga så till en vuxen, för dom känner inte till våran kultur.

En annan sak är det här med byxor som hänger långt nere vid knäna så att man ser både kalsonger och halva myntinkastet. Personligen så tycker jag att det är en fråga om hygien. Men i vilket fall som helst så gjorde jag en gång på mitt jobb ett test. Eftersom ingen i personalen på min arbetsplats säger något till dessa ungdomar som springer runt och visa allt det där jag nyss nämnde, så tänkte jag att jag skulle göra likadant. För visst är det väl så att vi ibland vill känna oss lite ungdomliga.

Sagt och gjort, byxorna åkte ner en bit och alla kunde se mina röda kalsonger (myntinkastet syntes inte). Mellan tummen och pekfingret så tror jag att det tog cirka en minut innan två stycken vuxna på skolan hade förmanat mig om att det där ser hemskt ut. Så kan du ABSOLUT inte gå runt här på jobbet. Så gott folk visst är det hemskt att vi lite äldre inte få göra allt vi vill? för det finns ju andra som får det.

För sist jag tittade i en ordbok så stod det inte något bakom ordet Acceptans som jag kunde förknippa med åldrandet. Jag kan ju i och för sig ha fel (men jag tror faktiskt inte det), kanske lika bra att kolla upp ordets betydelse en gång till. Men om ni som läser mina rader har en annnan uppfattning så hoppas jag att ni vädrar det här i så fall.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Torsdag....

Idag när jag inte (nästan som vanligt) har gjort många knop så finns det en här hemma som har fått total träningsnoja. I skrivande stund så är det fiske jakt som gäller, där frugan just nu illustreras i formen av en halvfet pingvin. Innan dess så var det backhoppning, cykling, hula hula dans med rockring. Och allt detta är fullt möjligt tack vare den berömda fitbrädan (ja jag vet vad ni tänker men det stavas faktiskt så).

Fitbrädan är inte Guds gåva till ensamstående olyckliga ungkarlar mellan 25 och 55 år utan ett jävligt bra träningsredskap. Man kan mer eller mindre träna vilken kroppsdel som helst på hela kroppen. Och detta utan att ens behöva gå hemifrån. Och detta har frugan tagit fasta på och hon tränar som aldrig förr. Hon är hyfsat duktig också kan jag intyga.

Så det är ju tur att en halvfet (det vill säga jag, och inte frugan) kommunalanställd fritidsledare har så fruktansvärt trasiga knä så att man har något att skylla på. Annars så hade grannarna runt omkring oss funderat allvarligt på vad som egentligen händer där uppe på våning 2 på blasiuskönigsgatan i centrala Ronneby. Men jag måste erkänna att det ser förbannat roligt ut.

Är övertygad om att jag själv hade behövt en stor dos träning själv, men det var ju det här med dom trasiga knäna...Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....


Funderingar....

För cirka ett eller snarare ett och ett halvt års sedan så kom jag för första gången i kontakt med fenomenet Facebook. Ja jag väljer att kalla denna sidan för just ett fenomen för det är precis vad det är. Till en början var jag väldigt tvär över att vuxna människor satt och höll på med både det ena och det andra, och dessutom tog det en jävla massa tid. Jag skulle minsann ALDRIG har en sådan sida.

Men efter hand som man hade tröttnat på att kika över axlen på frugan när hon satt där och kom i kontakt med såväl nya som gamla vänner så fick man helt enkelt krypa till korset och be om hjälp med att komma igång. Och nu ett par hundra kompisar senare och en massa skördande (farmville) plogande, och dödande (mafiawars) så är det bara att erkänna. Man har halkat in i Facebook världen.

Det som slår mig med just Facebook är ju att dom flesta lämna ut uppgifter som dom tror att andra är intresserade av ( och jag är precis likadan) bara för att märka att folk faktiskt är intresserade. Vem kunde tro att just Facebook skulle få sådan genomslagskraft? Inte jag i alla fall. Nu sprider den sig runt om i världen lika snabbt som tonårsfinnar på våra ungdomars ansikten.

Man kan ju fråga sig vad det hela kommer att sluta?? Men det bästa är ju i alla fall att den dagen man har tröttnat på det hela så finns det ju en sak att göra. Man loggar ut för gott och vänder aldrig tillbaka. I mitt fall så kommer det med all säkerhet att ta ett bra tag, men osvuret är bäst.

Detta var allt för denna gången...Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Tisdag på jobbet...

Ja då sitter man här igen. Även om det har varit länge sedan sist. Men efter att ha fått lite "påtryckningar" av vänner och bekanta att det har varit skralt skrivet så betyder ju det att det faktiskt är någon/några som läser min smörja. Så det får väl bli bättre med skrivandet hädanefter. Detta blir mitt försenade nyårslöfte till er alla.

Sitter i skrivande stund på jobbet och man känner sig så här efter ledigheten som en gammal utombordare. Det vill säga att man just nu inte gör så värst många knop. Men man kommer säkert igång igen efter hand som tiden lider.

Något som där i mot har varit igång hela nyårshelgen är bilen. Inte att det har blivit så mycket körande, men bilen har haft sitt egna liv dom senaste dagarna. Eller vad sägs om att lamporna tänds per automatik i samband med att man stänger dörrarna? Man stänger av bilen och sitter med nycklen i handen men ändå är bilen igång? Allt detta var möjligt tack vare ett hål i en spolarvätskaslang (stavas det verkligen så?)

Att sedan spolarvätskan bestämde sig för att rinna vid sidan om och bara för att jävlas rinna hela vägen ner i styrboxen på bilen och slå ut merparten av bilens elektriska hjärna var ju bara grädde på moset. Så det är ju tur att man (finns faktiskt dom som tror detta) skiter ut tusenlappar och pissa ut små mynt. För vad kan vara bättre än att börja det nya året med att lägga 3 000 spänn på bilen?? Kan faktiskt inte komma på något bättre just nu i alla fall. Och det säger säkert en hel del om min totala avsaknad av fantasi.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....     

 


RSS 2.0