Valborg

Och man sitter på jobbet och gör lite allt möjligt. Men man skulle ju hellre vilja tillbringa kvällen med familjen. Men nu är detta det hårda livet för en fritidsledare att man åker på att jobba alla dessa "fylle" helger som det kallas. Kan meddela att i skrivande stund så har det varit lungt med den varan. Men kvällen är som bekant fortfarande ung.

Jag vet att alla förstå-sig-påare flaggar för att denna dagen är ett smörgåsbord för första gångs fyllor. Och jag vet inte riktigt om jag håller med om detta. Ungdomar idag tror jag inte behöver någon speciell dag för att ta sig något med alkohol i. Med dagens liberala syn på allt från alkohol till tyngre droger så tror jag att om man verkligen vill så kan det lika gärna vara en vardag mitt i veckan.

Annat var det på min tid för en si så där 25 års sedan. Då var det en flaska
 hederligt rödvin som gällde. Ska inte säga på något sätt att detta är att rekomendera
men man visste i alla fall vad man fick i sig. Och man visste även att man dagen efter
mådde allt utom bra, men det fick man ju ta.

Idag är det ju mycket annat skit som florerar på våra inneställen och även i våra vanliga hem. Så jag vet i fan om det inte var bättre förr i alla fall. Och det syftar jag på att man kunde ställa i från sig sin flaska eller sitt glas utan att vara rädd för att få något i. Idag vet man ju inte ens om man är i livet dagen efter om man släpper glaset eller flaskan för ett endaste ögonblick.

Men det bästa av allt är ju trots allt att inte inta några "droger" överhuvudtaget. Och det kan jag säga att
det är säkert inte det lättaste för många av oss men vi gör ju alla så gott det går..Ha det bäst där yte tills vi syns/hörs igen....

Oj vad duktiga vi är...

Sitter och kolla på sportsändningen samtidigt som man skriver lite här. Jo jag kan göra två saker samtidigt. Just nu är det ett reportage om dom STORA hochey stjärnorna i det svenska landslaget. Två av grabbarna i laget har tillsammans gjort HELT OTROLIGA 10  poäng i matchen mot Österike.

Vad som sedan inte framgår av detta reportaget är att laget dom har mött knappt hade en femma som kunde åka skridsko. Men gud vad bra vi är.. Vad sägs om att göra tre eller fyra poäng i matcherna mot Ryssland eller Canada innan man slår sig på bröstet för mycket.


I ett tidigare inslag så fick jag reda på att vi har Världens bästa Dam fotbollslag. Vi har inom ett par månader slagit både Usa, Tysklan, och Brasilien i ett par träningsmatcher.


Detta innebär inte ett skit. För när det gäller så har detta landslag precis som många andra aldrig presterat. Och varför skulle dom behöva det? Men den ständigt nöjda Förbundskaptenen Dennerby..Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....


Fotbollshelg....

Det började alla redan i fredags kväll med ett lokalt Div 5 derby. Ingen höjdarmatch direkt men det blev i alla fall en pinne till Kallinge. Det som där i mot var en höjdare var det underbara vädret. Det värmde mer än spelarkvaliteten på matchen.

Idag har det bara fortsatt. Det blev ytterliggare en match, denna gången i Div 3 mellan kommunens stolthet Saxemara och Oskarshamn. Allt såg länge ut att bli ännu en 3 poängare till Saxemara. Men en bit in i andra halvlek så fick helt plötsligt hemmalagets målvakt såpa i händerna och bjöd väldigt snällt på kvitteringen fram till 1-1.

I morrgon söndag så hoppas man på att det ska bli avsevärt bättre kvalite på den tredje matchen på lika många dagar. Ska ner till Strandvallen på underbara Listerlandet och kolla på matchen mellan Mjällby AIF och Malmö FF i Svenska Cupen. Frågan är om Blekinges enda elitlag Mjällby kan slå ut Allsvenska Malmö FF? Kalla mig galen men jag tror att dom gör det..

Mitt tips 2-1 och ett skånskt respass..

Mina tips brukar ju aldrig slå in så det innebär väl att Malmö FF vinner med 17-2 istället. Men den som lever får se.. Imorgon kväll så vet man ju hur det hela blev.

Mer än jag som tycker att det är konstigt att djuren från solna i skrivande stund leder Allsvenskan???Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen

Maktens olika ansikte...Idag på väg till jobbet så råkade jag hamna bakom en bil som inte hade värst bråttom om jag säger så.
Och svaret var att denna bil låg bakom en polisbil som inte hade så värst bråttom den heller, det vill säga att polisbilen höll 70 på en 90 väg, men ändå var det ingen som vågade köra om. Förutom Pelle Fridh vill säga. För det är ju konstigt att alla ska bli så förbannat "rädda" så fort dom ser en polisbil. Jag menar på att det säkraste som finns måste ju ändå vara att ligga just bakom. Men inte på bekostnad av att någon kan hålla 80 och köra om, men ändå inte våga göra just detta.

Jag hade blivit mera "rädd" om jag hade sett en bil eller polisen/poliserna på rätt plats vid rätt tidpunkt. Det hade varit riktigt skrämmande.

En annan maktfaktor är detta gänget från tv4. Ja jag vet att ni säkert tänker att nu har det slagit runt rejält för mig men förklaring följer. Detta glada gänget fick häromdagen fart på en tonårstjej i familjen vid namn Lisa. Som efter att ha häckat framför tv:n i otaliga timmar, till synes helt livlös helt plötsligt reste på sig och gick från soffan. Och det var bara några minuter in i programmet Det kallar jag POWER.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....


Helgen som har gått...

Är väl inte inne och skriver så mycket som jag borde göra men ibland så finns det viktigare saker att göra.
Och så har det varit hela den gångna helgen. Fredagskväll så jobbade man kvällen och det blev inte så mycket tid över när man kom hem.

Ja eller jobbade och jobbade, var med ungarna och bowlade. Och jag var inte det minsta psykologisk utan jag sopade banan med allt och alla. Livet är tufft ibland, så är det bara.

När Lördagen väl kom så var det upp ganska så tidigt och iväg på 70 års kalas. När den goda maten och drickat väl hade hamnat där det skulle så blev det både kaffe och tårta. Och i vanlig ordning så tackar man ju inte nej till en massa gosaker.

Efter avslutat kalas runt klockan 5 så var det bara att hoppa in i bilen och iväg till nästa kalas. Morsans gubbe fyllde 55. Fram med grillen och en hel hop med massa saftiga köttbitar och ännu mera gott att dricka.
Onödigt att säga att man tryckte i sig alldeles för mycket både när det gällde maten som drickan.

Utvilad och fortfarande mätt så vaknade man och insåg att helgen snart var till ända. Idag Söndag så har det varit lite av en slappa dag. Blev lite skräpmat runt 6 tiden efter att man hade varit iväg med grabbarna och kollat in fotbollspremiären i den lokala div 5 serien. Inte mycket till skönspel men det blev i alla fall många mål och det är ju alltid något att glädjas över.

I morgon så är ledigheten över och det är bara till att ta nya tag på jobbet. Men det är som dom säger en helt annan historia.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Vila I Ford

Det är med tunga steg och sorg i hjärtat som jag sätter mig ner och skriver detta inläg..
Anledningen är att en kär familjemedlem har ryckts bort från oss alldeles för tidigt. Endast 14 år gammal så
har jag fått ta farväl av Bettan som vi kallade henne..

Hon fanns alltid där när man behövde henne. Oavsett om det var tidiga morgonar eller sena kvällar. På vintern spred hon värme omkring sig, och på sommaren så var hon hur kylig som helst eftersom hennes aircondition fungerade in till slutet.

Så endast 14 år gammal och 27 000 mil så har hon nu fått en plats i Ford himlen. Och förmodligen så står hon upp pallad och titta ner på oss och ställer sig följande fråga.

Hur i helvete kan man bli utbytt av en Chevrolet?

  

VILA I FRID BETTAN


Ha det bäst där utetills vi syns/hörs igen....

Nu är det dags

Ännu en underbar morgon med en strålande sol, och det ser ut som att värmen har kommit
för att stanna. Och med värmen så kommer det fram ännu en grej. Nämnligen rakapparaten.
Är dags att låta mestadelen av lockarna på huvudet att falla till marken. Är väl inte direkt
känd för att ha långt hår i vanliga fall men med värmens intågande så blir det bara kortare
och kortare.

För övrigt så blir det en ledig dag med många saker som ska göras. Ska ta en liten tripp till
Växjö och uträtta några ärenden med lilla Mamma och sjöbusen Jonte. Om allt går som det ska
så kommer det att bli en dag att minnas. Kan i nuläget inte avslöja mera än så.

Andra saker som har fångat mitt intresse den gångna veckan är alla dessa huliganer i vårt
avlånga land som gör allt för att fotbollen ska få ett så dåligt ryckte som möjligt.
Det verka vara som att dessa kräk inte dra sig för att göra något alls.

Allt från att träffas på bestämda platser för att slåss, till att leta reda på spelares adresser
för att störa deras natt sömn. Och jag som trodde att dom var intresserade av fotbollen(OBS IRONI) Ja vet att dettta har varit ett problem runt om i världen i många år.
Men skillnaden är ändå att merparten av världen gör något åt detta problem. Frågan
man ska ställa sig är följande. Vad gör Sverige för att göra något som känns för dessa idioter? Det vill säga att stänga av dom på livstid från allt vad fotbollsarenor heter.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....Söndagskväll...

Så är det dags att uppdatera lite om vad som har hänt i påskhelgen. Frugan och jag har varit Tåg tidning 2 / 1970  SJK Svenska Järnvägsklubbenuppe i Dalarna på en liten minisemester. Har varit riktigt roligt måste jag säga. Vädret har varit helt underbart och vi har bara gottat oss och laddat batterierna inför kommande vecka. Att det sedan inte var så roligt att tillbringa alla dessa timmarna på tåget fram och tillbaka är väl något man inte kan göra så mycket åt.

Vad som också har varit roligt var ju den alla redan klassiska slakten på
Nya Ullevi. Underbart att den Allsvenska säsongen har kommit igång. Men att ett
taggat IFK Göteborg vinner med tennis siffror över Stockholms stolthet säger inte så mycket egentligen.
 
Detta visar bara att Sveriges Huvuvdstad nummer ett när det gäller Fotboll och Idrott över lag är just Göteborg. I alla fall enligt min mening.

I ett tidigare inlägg här på bloggen så skrev jag om hur dåliga domarna har varit
i SM-Slutspelet i Ishockey, och det står jag för. Men det roliga var att jag hade fått en kommentar om just detta ämne. Och det gick ut på att jag skulle hålla mig till det
som jag förstod mig på, och att domarna har genomgående hållt en hög standard.

Och det är ju då man måste fråga sig vilket slutspel han/hon/det (få skriva så för det finns alltid fega små as som kommentera annonymt) har tittat på????

Kanske var det den matchen där domarna glömde att låta en spelare komma ut på isen efter att tiden för utvisningen var slut?

Eller var det, den matchen när två man stod inne i målgården utan att bli avblåst? För att bli just avblåsta i matchen efter av samma domare för samma regelbrott?

Ja ja dom håller allt en hög standard dom där domarna....

Men vad vet jag om detta?Ha det bäst där ute tills vi hörs/syns igen....

Fredag....

Det här är vad man lämnade bakom sig när man lämnade
Ronneby och satte sig på tåget upp mot Dalarna. Okej att man visste
att det skulle bli en bra helg med gott sällskap och god mat blandat
med ännu godare dryck.
Men att man skulle åka ifrån solen och värmen för att komma upp till följande
visste jag inte..

Detta var väl inte direkt vad man hade trott att man skulle få se.
Hade väl väntat mig en halv meter
snö och pulka åkande barn.
Men det fick jag inte. Istället så har man möts av lugnet som man ibland saknar hemma. Inte en massa bilar som gör att man vaknar tidigare än vad klockan ringer. Så jag är faktiskt nöjd med Dalarna som helhet men inte fan
hade jag kunnat bott här uppe på heltid inte....

Imorgon så ska vi till Lugnet i Falun och spana in backhoppningsbanorna.
Är man idrottsnörd så är man..Ha det bästdär ute tills vi syns/hörs igen....

Oj vad tråkigt...

Har precis kollat på det som blev den sista perioden i årets hochey slutspel.
Och det är bara att konstatera att det är tråkigt att det är en domare som bestämmer
vilket lag som ska vinna guldet.

För det var precis det som hände i kvällens match. Det ena felaktiga beslutet efter det andra
gör ju att ett lag som kämpar i uppförsbacke får det ännu svårare. I detta fallet så vad det
HV71 som inte ens fick en ärlig chans att vinna kvällens match. Horribla utvisningar
blandat med en alldeles för låg "ribba" när det gäller att visa spelarna vad som är tillåtet eller inte, gör att båda lagen drabbas.

Och nej jag håller inte på smålands stolthet, inte så länge det finns goa gubbar i frölunda.

Men imorgon så är det ändå med ett leende man går upp. Ledig tills på tisdag och frugan och jag åker imorgon till vänner i Falun på en liten minisemester..

Om tid finnes så kommer det med all säkerhet in lite bilder från såväl våran tågresa som bilder
från hoppbacken i Lungnet..Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Två Premiärer idag...

Idag har det varit två premiärer på en och samma dag. Den
första stod jag för när det var dags att starta upp grillen.
Att min grill inte såg ut som denna på bilden är ju inget konstigt. För ni som känner mig vet ju att jag aldrig skulle
låta en massa nyttiga grönsaker tar upp en så massa plats
när det finns feta köttbitar att slänga på istället.

Men jag måste tillstå att det färdiga resultatet på min grill blev väldigt
gott. Om det nu inte var så att alla middagsgästerna ljög för mig vill
säga? Men det tror jag faktiskt inte.Den andra premiären var den som var mest efterlängtad, även om Änglarna inte spelar
förräns imorgon mot HIF borta på Olympia. Men en Allsvensk premiär är alltid något
att se fram i mot. Även om spelet i dagens matcher inte bjöd på något höjdar spel så
är i alla fall äntligen "kulan" i luften. Jag brukar alltid ge mig på att tippa hur det slutar.
Och jag brukar sällan har rätt så därför så ska jag  ge mig på att bara tippa topp tre detta året.

1. IFK Göteborg

2. Helsingborg

3. Elfsborg.

Blir säkert fel detta också men en sak vet jag i alla fall och det är att det blir en "borg" som
vinner detta året. Alla 08:or får inte mycket att glädjas åt detta året. Och inte ni smålänningar heller.

Mamma...

Idag kommer jag att ägna några rader åt en enastående kvinna(inte frugan denna gången) som i folkmun heter kort och gott mamma. Även om jag har passerat 40 år och är lyckligt gift och ha en dotter på 16 år som inte skäms överdrivet mycket för mig så är det ändå fenomenet mamma som är något enastående.

Hon har alltid funnits där och kommer med all säkerhet att vara där i många år till. Och många tycker säkert att det är en skyldighet som förälder att alltid ställa upp för sina barn och det kan jag hålla med om, men det finns dom som gör mera än så. Och min lilla mamma är en av dom som gör just detta.

Hon är en sådan mamma som aldrig ställer en massa onödiga frågor, även om hon under årens lopp har haft anledning att göra just detta så har det aldrig blivit så. Så jag och min lillebror har haft det helt underbart under våran uppväxt, för att vi har vetat att mamma alltid har funnits där för oss. Även om denna kvinnan många gånger bokstavligen har gått på knäna så fanns det alltid lite lite kraft kvar till lillebror och mig om det behövdes. Och varifrån hon har hittat denna reservkraft har jag inte en aning om.

Och imorse var inget undantag. Kvart i sju sätter jag mig i bilen och kör ner min dotter till järnvägsstationen för vidare färd till skolan i karlskrona när det plötsligt händer. Punktering vänster bak. Underbar början på en alla redan fullspäckad dag. I sakta fart så åker jag hem till mamma som bor en liten bit från "olycksplatsen". Knacka på dörren lite innan sju på morgonen och tala om vad som har hänt, varpå hon vänder sig om och räcker mig bilnycklarna och säger att vi hvörs senare jag behöver inte bilen. Som sagt inga stora ord eller frågor.

Tack Mamma....Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....


RSS 2.0