Hjärnsläpp...

Sitter och slö tittar på matchen mellan Lyon och Bayern Munchen. I potten ligger en finalplats till det finaste som finns i dagens fotboll nämnligen Champions League. Tyska Bayern tar ledningen med 1-0 vilket innebär att Lyon är piskade till att göra 3 för att nå den åtråvärda finalplatsen.

Och det är då det händer. Lyons lagkapten går in hårt i en närkamp och får en varning. Istället för att ta detta som en man så förvandlas denna så kallade mannen och ledaren i egenskap av kapten för sitt lag till en trotsig jävla snorunge. För att istället för att mana på sina trupper och ingjuta mod i sina medspelare så händer det som inte får hända.

Han är så fruktansvärt dum så han ger sig inte förräns han har fått ännu en varning, som betyder att han även får ett rött kort och få då lämna planen. Hur kan man vara så fruktansvårt egoistisk så att man sätter sig över sitt egna lag?? Så därför är det med GLÄDJE som jag nu tala om att i skrivande stund så står det 3-0 noll Bayern och matchen är körd för fransmännen.

Tacka den egoistiska lagkapten i Lyon för detta. För det vet jag att merparten av dom tyska fansen kommer att göra. Behöver jag tala om att denna spelaren i mina ögon aldrig mer ska få bära en kaptensbindel.

VIVA LA DUMHUVUDHA det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Måndagkväll..

Så var det dags att sätta ännu ett tränarhuvud i rullning. Men till skillnad från Åtvidabergs tränare så kommer inte AIK:s "gamla" tränare Mikael Stahre ha något i mot att rulla hela vägen ut i Europa och dubblar sin lön ett antal gånger.

Vad som slår mig är att det är ingen som ifrågasätter alla dessa överbetalda "världsmästare" till spelare i dessa två nämnda klubbar som inte gör ett handtag för att göra något åt det hela. För det fattar vilken människa som helst att oavsett division så plockar en tränare ALLTID ut det bästa laget för dagen. Att det sedan finns skador och avstängningar är en del av vardagen.

Att sedan dessa överbetalda "världsmästare" inte kan slå en passning rätt är det ingen som ifrågasätter. Men varför skulle gemeneman göra det? När det är mycket enklare att göra sig av med tränaren.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen...

Äntligen...

Det har nu gått ett par omgångar i Allsvenskan. Så nu är det dags för lite analyser. Tre lag har stuckit ut lite i början av säsongen på ett bra sätt och tre har gjort det på ett mindre bra sätt.

Just nu regerar Skåne med två topplag i Helsingborg och Malmö. Det är bara att lyfta på hatten för dessa båda och hoppas att dom kan hålla i sina fina trender när det gäller att spela bra fotboll. Det tredje laget som har överraskat mest på mig är Mjällby AIF. Trots att deras spelarbudget är lika stor som vissa andra lag har att köpa tejp och skosnöre för så har dom visat i ett antal matcher att dom är att räkna med. Som bleking är ju detta oerhört roligt.

När det gäller det negativa så går det ju inte att undgå att nämna dom tre som skulle vara med i toppen enligt all expertis (mig själv inräknad). AIK, KALMAR FF, IFK GÖTEBORG. I nuläget så trivs dessa tre lagen lika bra i Allsvenskan som en trogen muslim gör i en köttaffär. Det vill säga INTE alls. Men det kan ju bara bli bättre. För dom tre nämnda lagen vill säga. 

Men jag kommer ändå inte att frångå mitt tips som jag satte upp innan säsongen började. 1. Göteborg 2. Elfsborg 3. Kalmar. Får förmodligen inte ett rätt, men det är smällar man få ta i sådana fall.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen.

 

RSS 2.0