Den skånska fåglen..

Det har väl inte undgått någon dom senaste månaderna att Malmös så kallade stolthet när det gäller Hockey Malmö Red Hawks (bara namnet är ju patetiskt) är ett lag i kris. Pengarna är slut, frysta löner och mer eller mindre varje spelare lämnar föreningen. Och dom flesta ställer sig frågan hur detta kunde hända? Jag skulle vilja säga som så här när det gäller krisen. Att alla som har åtminstone ett G i matematik fattar precis vad som har hänt.

Såg en redovisning på tv:n häromdagen gällande Malmös "utlägg" för att driva runt sin A-lags trupp. Dessa låg på 30 miljoner sek. Låt oss för enkelhetens skull säga att det är 20 avlönade spelare, 2 tränare, 1 materialare, 1 doktor, plus några sportchefer och en och annan kanslist. Allt som allt 30 personer. Det skulle göra att snittlönen på dessa skulle vara 100 tusen svenska kronor/månaden. Och när hände det senast en materialare tjänade dom pengarna?

Vad jag vill komma fram till är att hela föreningen tillsammans inte ens kan skrapa ihop ett G i matematik. Hur man år efter år kan betala dessa skyhöga löner för att några år senare konstatera att kassakistan är tom. kommer bara som en överraskning för några få. Det vill säga dom som skulle hålla i ordning på finanserna i klubben.

När man sedan senast idag kan läsa att 8 spelare har lämnat ( 7 stycken för elitserien och 1 för ryska ligan) så förstår man ju helheten ännu bättre. För varför väljer man att spela allsvensk hockey i Malmö när man har vad som krävs för elitserien? Svaret är enkelt. Bättre betalt med pengar som inte har funnits. Starkt jobbat Malmö.

Nu till något helt annat som det brukar heta. Hörde av våra lilla praktikant (Matilda Ekdahl) på jobbet idag att det faktiskt finns några i hennes familj som lägger ner några minuter på att läsa mina inlägg som jag skriver och det värmer. För er som inte vet detta så har "lilla praktikanten" en pappa som i folkmun kort och gott heter Totte. Och skulle det vara så att även denna man läser det jag skriver så är det inte annat än att man känner sig lite stolt. För om en man med dom talangerna som han besitter när det gäller det verbala så väl som det skriftliga tar sig tid så är det bara för mig att buga och bocka.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

En fritidsledares vardag..

Träffade på en äldre man idag på jobbet som tyckte att vi fritidsledare hade det helt underbart på jobbet eftersom vi mer eller mindre
bara tittade på tv och drack kaffe. Denna kommentaren fällde denna högst ointeligenta mannen runt 7 snåret ikväll. Vad han inte hade sett eller inte ville se var att man innan dess hade slavat som en liten......


Ganska roligt igentligen hur folk väljer att se saker och ting. Hade denna mannen varit på plats när vi öppnade klockan 3 så hade han sett om han hade velat vad vi verkligen gör. Efter endast en halvtimme så fick vi mer eller mindre rädda livhanken på en kille som trodde att det var okej att börja spela biljard utan att boka tid. Men eftersom det var ledigt så var det enligt honom helt okej. När sedan "tidsinnehavaren" kommer och två ungdomar ska försöka
att prata med varandra trots att den ene inte fattar ett smack av vad den andre säger så kan det bara gå på ett håll.


Och det är då vi "kaffedrickande" fritidsledare kommer väl till pass när det gäller att mer eller mindre kasta sig rakt in i smeten och göra det vi är bäst på.
Nämligen att medla och att lungna ner ungdomarna från att göra åverkan på varandra med såväl sparkar som slag. Att det sedan ska hållas kontakt med
både fält, polis, och föräldrar är det ingen som vill se än mindre i många fall kännas vid. Men detta orkar vi fritidsledare med varje dag. Kanske är det, det goda
kaffet som ger oss styrkan? Eller kan det vara att vi faktiskt precis som många andra runt om i landet är jävligt bra på mer än att bara titta på tv och dricka kaffe?
Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Tisdag eftermiddag..

Ännu en helg har gått och jag ska sammanfatta den så gott det går..

Vi börjar med den gångna helgens stora händelse. Det var ju Årsfest med fotbollsföreningen i Lördags. Och den började med en allmänt trevlig förfest hos Martin (IAN)Johansson. När frugan och jag väl var på plats så möttes vi av många leende och minst sagt glada människor. Mer eller mindre alla som räknas in i Kallinge SK var där. Lövet och Adde P satt som vanligt bredvid varandra med mössorna på huvudet. Konny hade alla redan letat upp sin egna sovhörna (fast han somnade inte förräns vid halv sex) i soffan vilket jag har hört att han alltid gör. Och bredvid Konny satt Sko Pelle och gör det han är bäst på, det vill säga att han har sina händer överallt och ingenstans.

Efterhand som klockan gick så blev lägenheten mer eller mindre "knökafull" av människor. Det var nyss hemkomne Egyptiern Hans Ferm, med Linus och Snake i släptåg. Även Janne "stentuff" Nilsson hade hittat dit och hade sällskap med sin namne Tomas Nilsson. Bland dom som inte tog något denna kvällen märkes bland annat Andreas "bullen" Edelmalm, Simon "butcher" Örhlin", och även den snart nyblivna pappan "Andy". Jag menar några måste ju ta sitt ansvar och köra en kväll som denna.

När klockan började närma sig halv 7 så var det dags för avfärd mot festlokalen. Och bortskämda  som vi är så var det alla redan framdukat och maten stod på ett långbord och bara väntade på att bli uppäten. Ja det vill säga av nästan alla. Vi hade en gästartist denna kvällen vid namn Markus Hasselberg och denna pojken blev av olika anledningar lite trött så när vi andra åt så ringde hans sovklocka och så var han borta ett tag.

Det var även andra som hade fått i sig lite för mycket av det goda denna afton. Adde P bestämde sig för att hoppa över den goda maten och "hostade" upp en alldeles egen 3 rättersmiddag som bara han kan. Detta slutade med att han ganska så omgående fick en het dejt med kudden och så var ännu en till borta.

Men vi andra hade hur roligt som helst. På det återkommande lotteriet så var det som vanligt mer eller mindre en som kammade hem så mycket det fanns att vinna. Och årets vinnare blev "Bullen" som verkade ha köpt upp en hel lottring för att vara på säkra sidan att han skulle vinna. Han hann inte mer än att sätta sig förräns det var dags att hämta nästa pris och nästa och nästa, ja ni fattar vad jag menar. Att han där i mellan hade tid att prata i mobilen är för mig en gåta??

När det sedan var dags för musikunderhållningen så smög det sig in ett inslag som ingen hade räknat med. Kallinges svar på the chippendales gjorde entre. Kanske inte lika vältränade som originalen men kläderna åkte av i alla fall. För alla känsliga läsare så kan jag tala om att det var bara överdelen som var bar. 

Bilder på vissa av dom medverkande kommer att dyka upp under kvällens lopp på just detta inlägget. Men eftersom frugan inte har lagt in bilderna på datorn ännu så får ni vänta tills hon kommer hem från jobbet. Men jag lovar er att bilder kommer att dyka upp. Själv är jag inte kapabel att göra detta eftersom jag har tummen mitt i näven när det gäller det mesta. 

Efter att han stupit i säng runt halv 3 så var ju mer eller mindre Söndagen förstörd på grund av för lite sömn. Ändå så ställde man upp när lilla mamma ringde och ville ha sällskap i bilen ner till Sölvesborg. Och för lilla mamma så gör man ju näst intill allt, eftersom jag vet att hon hade och har gjort detsamma för mig. Väl hemma runt halv 7 tiden så var det inte så mycket mer att göra än att lägga sig framför tv:n och bara ta det lungt. Framåt 10 tiden så var det dags att hälsa på kudden och sluta ögonen.

Dagen efter vaknar man med ett stort leende på läpparna och tänker YEEES äntligen Måndag och dags för ännu en vecka. Eller inte kanske. Men i vilket fall som helst var det bara att masa sig iväg och göra det man är bäst på. Det vill säga att hålla reda på alla dessa stora och tuffa killar och tjejer som tror att dom äger hela världen (eller i alla fall hela skolan). Även detta gick vägen ännu en gång och innan man visste ordet av så var även Tisdagen slut och nu sitter fman här ifen framför datorn. På det hela taget så har det varit en underbart trevlig helg i glada vänners sällskap och även en bra start på ännu en arbetsvecka.Ha det bäst där ute tills vi hörs/syns igen  


Så var det dags....

Att ladda upp för den festen som brukar bjuda på mest skvaller och även hårdknackad (finns det ordet verkligen?) brutal ärlighet. Snacka förstås om Årsfesten med fotbollsföreningen. Det är allt som oftast på sådana här tillställningar som vissa element efter ett par groggar/öl våga tala om vad dom igentligen menade med den där saken som dom inte ville/vågade tala om i fjol somras.

Det kommer att diskuteras allt från den där gången när linjedomaren inte riktigt var på alerten och missade en solklar offside. Till hur man kunde missa en straff fast man ledde med 19-3 och det var endast minuter kvar att spela.. Men det jag ser fram i mot mest är att höra dom "gubbarna" som efter 3 spelade matcher tidigt i våras sa att nu var säsongen körd. Alla vet ju att det några månader senare var samma "gubbar" som kom med ryggdunkningar och stod bland dom första i ledet att gratulera till avancemanget till en högre serie. Ibland är fotbollen helt enkelt svår att förstå sig på.

Men förutom allt detta jag just har nämnt så ser jag fram i mot en trevlig kväll med god mat och god dryck. Hur kvällen kommer att utveckla sig får jag återkomma med i morgon när det är dags för ännu ett inlägg..Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen..Glatt återseende

Sitter på jobbet och går igenom min lilla blogg och finner då ett inlägg från en vän som tycker att det är skönt att man är igång igen med skrivandet. Och denna vännen gillar raka rör. Hur ska  man annars uppfattar meningen där det står satt denna gången så hoppas han verkligen att det blir just ocensurerat? Och jag utgår ifrån att detta verkligen gäller..

Och det gott folk och min vän kan jag lova dig/er att det kommer att bli. För nu är det ju så att man skriver mer för sig själv än vad man gjorde förra gången. Så förhoppningsvis så fattar folk att om dom inte gillar det dom läser så är det ju bara att stänga ner sidan/ögonen och hitta på något annat istället.

Vet att jag ibland har gått över vissa gränser. Men så länge jag håller mig till sanningen så kommer jag inte att skämmas för något alls. Men ibland finns det dom som tycker att sanningen är för tuff att hantera. Och det är ju inte så mycket man kan göra åt just detta men ännu en gång, gör då hellre något annat än att läsa det jag skriver.
 
Med detta sagt så kan jag passa på att ändå skriva ett par rader om matchen i handbolls VM mot Kroatien igår. Inte så mycket att säga om den igentligen, utan det är bara att konstatera att än så länge så räcker vi inte till mot dom just nu allra bästa. Finns fortfarande alldels för många "valpar" i laget som behöver ett par turneringar till så att dom blir varma i kläderna. Men stommen i dagens lag kommer ändå att göra det som Bengans Boys inte lyckades med. Och det är att plocka hem ett OS Guld. Var så säkra.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen...

Dags för slakt...

Ikväll så är det åter igen dags för ännu en match i handbolls VM för det Svenska landslaget. Denna gång så är det Kuwait som står för det så kallade motståndet. Och jag skriver det så kallade motståndet för en seger med allt under  en si så där 15 bollar är i mina ögon ingen seger mot ett sådant svagt motstånd

Eftersom man har varit med under Bengan Boys glansdagar där ett silver i OS och VM var ett misslyckande så är det inte annat än att man hoppas på en ny era under Staffan Olsson och Ola Lindgrens ledning. Dessa två har visat att man kan göra riktigt bra ifrån sig fast en del spelare varken har åldern eller rutinen (enligt alla sport experter) som krävs för att lyckas att gå hela vägen. Men även om denna årgången av handbollslandslaget inte ens skulle ta en medalj så kommer jag inte att bli besviken ändå. För dessa ungtuppar som spelar har visat att Sveriges framtid är tryggad och att det är dags att blicka framåt mot vad som kan bli ännu ett storlag.Men visst finns det bilder på näthinnan som ger indikationer på att det kanske var bättre förr i alla fall? Den som lever får se som det bekant heter. Runt klockan 20.00 ikväll vet vi om det Svenska laget har vässat sina kombinationer och passningar så att det blir en behaglig resa under matchens 60 minuter. Om inte så får jag framstå som en idiot för att jag ännu en gång har misslyckats katastrofalt med ännu ett tips....Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs....

Och så sitter

man här framför datorn igen och undra vad helgen tog vägen. Har ju varit så mycket att göra och att se att man inte ens har haft tid till att skriva något på ett par dagar.

Lördagen bara försvann efter åtskilliga timmar sport på tv:n. Allt från skidor till fotboll och framför allt en nagelbitare i Vm handbollen. Han ändå med att göra lite nytta men inte var det mycket inte.

Söndagen märkte jag inte ens att den existerade. Var alldelles för upptagen med att börja ladda batterierna för kommande arbetsdag. Helt galet igentligen att man kan trivas på ett jobb där det är mera konflikter än vad det är konversationer. Men man är väl inte riktigt som man ska vara???

Måndagen var man som vanligt allmänt trött när klockan ringde och den enda tanken var att det är många dagar kvar till fredag. Men likväl så var det bara att sätta sig i bilen och åka iväg och göra första passet mellan 08.00-14.00. När det var färdigt så bar det iväg in till nästa jobb som började 15.00 och avslutades 21.30. Hann även med att kolla in Sveriges match mot Spanien i handbolls VM och även en bit av Idrottsgalan. Sedan var det dags att rasta av den gamle forden på E22:an så man kom hem i tid för att slänga sig i soffan och avnjuta ännu ett avsnitt av Prison Break.

Tisdag. Även denna dag börja lida mot sitt slut, och man undrar var all tid tar vägen. Är det verkligen så här det ska se ut fram tills den dagen det är dags att lämna in? Men det lär ju i och för sig ta ett litet tag för med dagens pensioner och löner så blir det till att jobba fram till man är 75. Om inte forden rasar ihop på E22:an innan dess vill säga.

Men på det hela taget så har inte ens jag(ni som känner mig vet vad jag menar) mage att klaga. För det första så hjälper det inte. För det andra så är det ingen jävel som lyssnar, som det brukar heta. Så det är bara att bita ihop. För imorgon är det ännu en arbetsdag för mig och även för många andra..Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs....

Tack gode gud

för att han skapade kvinnan. Jag ska förtydliga mig lite innan ni som eventuellt läser detta sätter kaffet i halsen. Som en liten uppvärmning inför Handbolls VM som startar i dag så tänkte jag mig att jag skulle lägga tid på att titta på dom svenska skidskyttarna. Och det var då jag kom på två saker. 

Dom svenska herrarna är under all kritik, många av dom skulle inte vara kapabla att träffa en lada inifrån. Skulle dom mot förmodan ändå lyckas så spelar det ju ingen roll eftersom dom är mil efter när det gäller såväl fart som teknik när det gäller att åka skidor.


Det är just i detta läget som man tackar han där uppe för att han skapade det svenska landslaget för kvinnor i samma sport. För annars så hade det inte varit mycket att glädjas åt när det gäller skidskytte eller någon annan alpinsport överhuvudtaget. Men frågan man ställer sig är ju följande.

Hur kan det komma sig att aktiva som får allt dom pekar på när det gäller utrustning såväl som träningsläger och mer eller mindre specialkost (som dom endast behöver tugga själva) år efter år prestera så förbannat dåligt när alla andra länder med samma förutsättningar går starkt framåt? Och nu pratar jag givetvis om dom svenska herrarna, för damerna visa i alla fall upp lite resultat som håller i världsklassen.

Jag tror att vi skämmer bort våra idrottsmän åt helvete för mycket. Om det inte presteras så tycker jag att man ska dra in kanske inte hela men en stor del av deras inkomst. För det är just det, det är deras JOBB att prestera. Och alla vet ju att om man inte prestera så blir det inte så mycket över i plånboken. Detta gäller i alla fall oss vanliga dödliga, men är man landslagsmässig i sverige så är det bara till att mjölka så mycket som det bara går utan att ha någon större press på sig.

Jag kan tycka att när man gör sitt 6:e VM eller sitt 3:e OS så är man inte längre med för att "se o lära" har man inte gjort det på dom tidigare mästerskapen så är det bara att konstatera att ens bäst-före-datum har gått ut.

Så sluta att mjölka och börja att prestera.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen 


Fredagskväll

Fredagskväll och man sitter framför datorn och skriver ner några rader om vad man har gjort under dagen som varit och som snart går mot sitt slut.
Dagen började som vanligt att klockan ringde lite efter kl 5 på morgonen och man vaknade upp och var lika pigg som  en 90 åring på keso diet.


Efter att ha fått bort sovrummet från ansiktet (runt halv 6 fast frugan säger att kl var 6) så var det bara till att göra det man måste. Duscha och en
runda med hunden.  Sedan så var det dags att ladda upp inför ytterliggare en arbetsdag i ungdomarnas tecken. Väl framkommen till jobbet så märker
man hur stora skillnader det är på barn och barn. En del fullständigt sprudlar av energi medans vissa får man nästan väcka upp innan klockan ringer
in till första lektionen.
Men efer en dag på jobbet med såväl skratt som kvicka kommentarer kolleger i mellan så vet man att det stämmer. Tiden går
snabbare när man har roligt, och med mina arbetskamrater kan man inte ha annat än roligt även om vissa dagar kan vara
tyngre än andra.

När man trivs på jobbet så är det så mycket lättare att glömma bort små obstinata ungar som tror att dom kan göra vad som
helst och komma undan med det. För det är nämligen så det ser ut i dagens skola för er som inte vet detta eller för alla er
med skygglappar på och inte vill veta.   

                                                                                                

Men vem kommer ihåg detta när arbetsdagen är slut? Med enkla steg så var det bara till att hoppa in i bilen med frugan bakom
ratten och styra bilen mot närmaste skogsparti. Hunden behövde rastas och jag behövde rensa huvudet på alldeles för många tankar för att 
överhuvudtaget få ut något gott av den stundande helgen.

Så efter en lång och givande runda i skogen så var vi nöjda alla tre. Hunden stöp innanför dörren, frugan började med sitt medans jag stöp i sängen.
Men allt detta gör att jag imorgon är laddad med såväl possitiva tankar som med en massa energi. Och det gör att allt bara blir lättare och bättre.

Så trevlig helg på er allihopa..

Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Dubbelmoral...

Hörde en kvinna på radion idag på väg till jobbet som tyckte att Sveriges match mot Israel i tennisens Davis Cup skulle stoppas på grund av alla hemskheter som Israel enligt henne håller på med. Kvinnan som jag inte har namnet på sade att nu måste även idrottsmännen visa att dom tar avstånd från det hemska kriget som Israel för.

Och visst har hon rätt i att Israel håller på med en massa oacceptabla saker just nu. Men är det någon som tror att dom kommer att sluta med detta bara för att det Svenska Tennislandslaget väljer att inte spela just den nämnda tennismatchen? Jag tror personligen att Israel skiter fullständigt i vilket om det blir match eller inte. Tror inte heller att missilerna kommer att upphöra på grund av en lysande bollduell på centercorten.

Man kan ju ställa sig frågan varför det inte var någon som gapade och skrek när Sverige i OS 1980 i dåvarande Sovjetunionen stolt höjde den svenska flaggan under inmarschen i ett land som alldeles i anslutning till OS spelen hade invaderat Afgahnistan.

Heller ingen som gjorde verklighet av alla tomma ord och hot om att bojkotta sommar OS i Peking 2008 på grund av sönderslagna munkar i Tibet och inspärrade människor som inte var tillräckligt vackra för omvärlden att se.

Givetvis är det fruktansvärt att folk runt om i världen ska behöva få sätta livet till för att människor inte kan komma överens. Men att börja gapa och skrika att idrottsmän och kvinnor ska visa genom att bojkotta vissa idrottstävlingar på grund av detta fast man med gott samvete har accepterat andra minst lika vidriga saker genom åren gör ju att man nästan kan kräkas.

Jag menar varför är det acceptabelt att representera sitt land i olika tävlingar när man vet att arrangörslandet skiter fullständigt i allt vad mänskligarättigheter heter ibland och ibland inte???

Dubbel sa Bill
Moral sa BullHa det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Välkommen till min nya blogg!

Tänkte att jag skulle förklara direkt att mina dator kunskaper när det gäller inställningar och dylikt är väldigt begränsade så därför kommer alla inlägg att hamna under Kategorin Allmänt.

Med det sagt så tycker jag att vi kör igång med detsamma. Tänkte att jag skulle börja med en liten frågeställning.

Hur länge ska det hållas på att KRUSAS för Sveriges just nu mest förvirrande skåning? Syfta som alla förstår på Henke Larsson. En, eller var det två, eller var det tre KLARA Nej som helt plötsligt blev JA? Okej att man har rätt att ändra sig när det gäller såväl saker som uttalande. Men någon jävla måtta får det ju vara kan jag tycka. För när det gäller att prata och säga något som den "förvirrade" EVENTUELLT ska/kan stå för så blir han lika tyst som en mussla från västkusten.

Så sluta KRUSA och låt honom fortsätta att springa runt i sunkiga hallar runt om i Sverige med en innebandy klubba i handen. Passa istället på att låta några nya sugna/hungriga spelare få chansen att representera vårat kära landslag. Att denna tanke är och förbli en utopi så länge Lagerbäck sitter vid rodret är ju som dom säger något helt annat. Men drömma kan man ju alltid få göra..Ha det bäst där ute tills vi hörs/syns igen....

RSS 2.0