Ansvarstagande

Söder haltar av.Det har väl inte undgått någon fotbollsintresserad att det har varit lite stormigt runt IFK Göteborgs och U21 Landslagets spelare Robin Söder. Den lille pojken som gjorde man kan tycka att man ska göra. Nämnligen att lita på Landslagsläkaren att det var helt okej att fortsätta att spela fast  att hans knä var helt förstört.

Att han sedan får en smäll till och tvingas till operation och allt från 6 till 9 månaders frånvaro från allt vad fotboll heter är ju det som har satt igång hela den här media karusellen.

Och frågan är vem som bär ansvaret för att den andra smällen kom och förstörde så väldigt mycket för denna lirare? Skulle han överhuvudtaget varit kvar på planen efter den första smällen. Han kunde varken gå, än mindre springa. Och det är ju en stor fördel om man kan det när man spelar boll.

IFK Göteborgs Sportchef Håkan Mild tycker att Landslagsledningen skulle plockat bort honom direkt för att inte förvärra det hela. Och känner sig även kluven över att skicka iväg mera spelare på landslagsuppdrag.

Landslagsläkaren i fråga sa att det var okej att han skulle spela. Men har i efterhand sagt att det inte var så klokt efter som knät inte skulle tåla en smäll till. Men nu kom smällen och knät gick.

Förbundskapten Lennartsson slå ifrån sig allt ansvar genom att hänvisa till att det var läkaren som tog beslutet att köra på. Men faktum kvarstår, om det är någon som ska ta alla dom viktiga och avgörande besluten när det gäller spelarnas välfinnande, och hälsa så är det ju just Förbundskaptenen. Eller är det rätt att låta en 18-åring ta detta beslut själv?

Spelarens roll i allt detta då? Ja jag kan förstå att han ville göra så gott han kunde för lagets bästa, och med ett OK från sin läkare så kör man på helt enkelt. Man vill ju gärna inte svika sitt lag och byta ut sig själv.

Så nu mina kära läsare så vill jag veta vad ni tycker- Ni har ju några alternativ att välja på. Vem bär ansvaret???

Men det som har hänt har hänt. Bara för IFK Göteborg att plocka upp plånboken och leta ny anfallare. Kanslke dags för käre Mild att ringa ner till Strandvallen och lägga in ett bud på Erton? Dom köper honom för en billig peng, ge han ett 3 års kontrakt och säljer honom med vinst om 2 år. För det så det fungerar mina vänner. Fotbollsklubbar idag drivs som företag och spelare säljs som boskap både hit och dit. Men det är ju som bekant en helt annan historia. Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....


Fredag...

Och så var det dags för världen att sörja att ännu en stor artist har gått bort alldeles för tidigt. Och jag kan ju säga att jag inte är ett fan av denna mannen som alla känner vid namnet Michael Jackson. Men faktum kvarstår. Han är ju en av dom största genom alla tider, och det kan inte ens jag säga annat om. Otaliga listettor och otaliga miljoner sålda album.

Men för mig är detta bara ännu ett exempel på en go liten kille som förvandlades till en vuxen tragisk man. Hela hans livshistoria påminner om den bekanta sagan om den fule ankungen som växte upp och blev en vacker svan. Skillnaden är bara den att Mickael Jackson gick motsatta hållet.

Med tanke på vad denna mannen har utsatt sin kropp för under den tiden han levde så tycker i alla fall jag att det är starkt gjort av honom att han inte dukade under tidigare. För inte kan det vara bra att misshandla sin kropp så pass som han har gjort.

Och ännu en gång så ställer jag frågan. Blev det bättre??? Men visst kommer han att bli saknad av många. Alla hans fans runt om i världen gråter med all säkerhet en liten skvätt idag. Och kanske även en och annan småbarns föräldrer  vars chanser till stora förlikningsbelopp angående stämningar om övergrepp på deras barn nu har gått upp i rök.

Nu tycker säkert någon enstaka läsare att jag smutskastar en av världens största genom tiderna inom pop världen. Och i så fall så får jag säkert skit för det genom en och annan kommentar. Men jag får väl ta det i så fall. Faktum kvarstår att "bygget" Mickael Jackson inte höll utan trillade ihop, och det kan ingen ifrågasätta.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen


Onsdag eftermiddag..

Läste i dagens lokala blaska att den så kallade "17 åringen" har varit i farten uppe i Rödeby igen. Se hela bilden
För er som inte vet vem denna personen är så kommer här en liten sammanfattning.

* Han har trakkaserat en familj och dennes förståndshandikappade son i ett antal år.
* Det hela slutade med att en natt fick pappan i familje nog och drog sitt vapen, och summan av detta blev att en ungdom avled av skottet. Och "17 åringen" låg bredvid med ett skotthål i ryggen och såg sin kompis dö.

Då kan man ju i sin enfald tro att pojkfan skulle ha lärt sig något? Men inte, nu har han varit i farten igen tillsammans med en kompis och ännu en gång skrämt livet av den förståndshandikappade sonen. Och resultatet av den senaste händelsen blir följande: Medling mellan ungdomarna??? Är det någon som tror att sonen vill sitta och prata med en idiot som har haft till uppgift dom senaste åren att bara sprida skräck i alla familje medlemmar som finns i pojkens närhet??

Nej nu får det fan i mej vara nog. Lås in aset ("17 åringen" och kasta nycklen. Vem vet? Till skilnad från min bild så kanske han rent av få se solen någon gång.. Men skulle han inte få det, så gråter inte jag. Men det kanske är någon annan familj som framöver gör det på grund av att aset fortfarande är på fri fot.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Ska detta kunna hända????

I dag har jag gjort det väldigt enkelt för mig när det gäller dagens inlägg här på bloggen. Jag har helt enkelt kopierat en artikel från dagens Aftonbladet. Vad det handlar om finns att läsa här nedan. Även om det är en extremt obehaglig läsning så skulle jag ändå vilja att ni tar er tid att läsa fast jag vet att det kommer att ta i mot för många av er.

För det är så här det går till när det gäller vår framtid, det vill säga barnen. Hur det sedan kan hända utan att någon myndighet kommer att ställas till svars är helt jävla otroligt. Mamman är psykist sjuk, det råder det inget tvivel om. Men vi kan inte vårda ihjäl människor i detta landet. Min personliga uppfattning är att man gör som man gör med alla sjukdomar. Man ser till så att dom försvinner..
Mamman isolerade dem från omvärlden, lät dem sova i sin egen avföring och rispade dem med spikar.

I polisförhör berättade den sjuåriga flickan:

- Det känns inte bra i hjärtat. Hon är inte så snäll vår mamma, hon gillar inte oss.

Den 30-åriga mamman häktades i onsdags, misstänkt för grov fridskränkning. Fyra dagar tidigare, på söndagen, hade barnens tidigare fostermamma slagit larm till polisen.

Tillsammans med en väninna åkte kvinnan hem till barnen i en Stockholmsförort för att se hur de hade det.

Stank i trapphuset

Fostermamman var orolig. Flera gånger det senaste året hade hon försökt besöka barnen - 2, 5, och 7 år gamla - men inte släppts in i lägenheten.

Stanken var påtaglig redan i trapphuset.

När den femårige pojken öppnade dörren fick fostermamman en chock. Hon började gråta och ringde polisen.

- De såg ut som tre trollungar, säger hon i polisförhör.

Barnen var nakna, sånär som på tvååringens nerhasade blöja som var full med bajs.

Alla tre var smutsiga, toviga och hade huvudlöss.

Deras kroppar bar spår av grovt våld: blåmärken, sår och ärr. Syskonen berättade att de inte hade ätit eller fått gå ut på väldigt länge.

Inifrån sovrummet hördes hög musik. Där satt mamman på sin säng och pratade i telefon. Hon märkte inte att polisen varit i lägenheten i 20 minuter.

- Vi får inte gå in till mamma, sa den äldsta flickan.

Socialen beskriver stanken i lägenheten som outhärdlig. Poliserna fick dra upp sina tröjor över näsan för att härda ut.

I hallen stod två nerkissade madrasser. Golvet i barnens rum var svart av smuts. I våningssängen fanns bara madrass i underslafen. Den var täckt med avföring.

Fick stanna och köpa mat

Badrummet gick inte att använda. Badkaret var fyllt med bråte.

- Vi får inte duscha, bada, borsta tänderna eller ha kläder på oss i lägenheten, sa den sjuåriga flickan till polisen.

Syskonen fördes till Astrid Lindgrens barnsjukhus för undersökning. Pojken var så hungrig att poliserna stannade på vägen och köpte en banan till honom. Framme på akuten fick de glass och saft.

Sedan började syskonen berätta om övergreppen. Pojken visade ett knivsår under hakan och berättade att hans mamma hotat att skära halsen av honom.

Enligt barnens berättelser, som bekräftas av deras skador, har mamman också rispat dem med spikar och skrapat deras fotsulor med krossat glas.

- Hon slår mig och storasyster hela tiden, men inte flickan. Vi får aldrig mat och jag kan inte komma ihåg senast vi åt, berättade den femårige pojken.

- Det känns inte bra i hjärtat. Hon är inte så snäll vår mamma, hon gillar inte oss. Hon hatar oss, sa den äldsta flickan.

Sedan en dryg vecka är barnen tillbaka hos fosterföräldrarna. Den äldsta flickan tar hand om sin lillasyster och byter hennes blöjor. Tvååringen kallar i sin tur storasyster för mamma. Hela den första dagen i familjehemmet ville syskonen leka utomhus trots att de regnade.

De fick inte gå ut

Det har sin förklaring. Enligt socialen har de hållits isolerade inomhus, utan kontakt med förskolan.

- Jag har inte sett dem ute på flera månader, säger en granne.

De två äldsta barnen placerades hos fosterfamiljen i maj 2005. Socialtjänsten hade upptäckt att de vanvårdades och bedömde att mamman inte var lämplig som vårdnadshavare:

"Hon har svårt att ge barnen känslomässig värme och är endast empatisk i relation till sina egna behov".

Men mamman tog strid. Och flickan som föddes 2006 fick hon behålla - mot socialtjänstens vilja.

"Något var fel"

I februari 2008 avgjordes den segdragna rättsprocessen till kvinnans fördel. Kammarrätten gav henne vårdnad om alla tre barnen.

- Vi blev förvånade när hon fick tillbaks barnen, vi förstod att något var fel, säger en granne.

I nästan hela sitt liv har mamman haft kontakt med socialen.

Hennes egen mamma tog tidigt kontakt med psykvården för att få hjälp med sin dotter. Och sedan hon själv fick barn har 30-åringen varit föremål för en mängd utredningar och insatser.

"Tackade nej till hjälp"

Nu riskerar hon upp till sex års fängelse, men nekar till anklagelserna och säger att hon är förföljd av socialtjänsten och fosterfamiljen.

Stadsdelsnämndens ordförande Jan Tigerström (M) anser att socialen drivit fallet så långt de kunnat:

- Vi kämpade väldigt hårt för att hon inte skulle få vårdnaden. Hon hade framgång i länsrätten och vi överklagade det. Vi överklagade till och med till regeringsrätten men de gav oss inte prövningstillstånd.

- Efter de domarna kopplades socialtjänsten bort. Det enda vi kan göra då är att erbjuda hjälp och stöd. Men i och med att hon tackade nej till det kommer vi inte in.
Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Dagen efter...

Ja då var det dagen efter. Det vill säga midsommardagen. Och själv så mår jag alldeles utmärkt. Kan ju bero på att jag igår varken tog sill, nubbe, eller det gamliga vanliga som alltid stå på menyn i dessa tider.

Men det finns säkert många i vårt avlånga land som vaknar upp nu på morgonen med denna mannen bredvid sig, och ha dödsångest. Finns idag med all säkerhet väldigt många som igår gjorde mycket som dom innerst inne vet att dom inte skulle ha gjort.

Själv så gjorde jag det som jag gör varje morgon runt åtta tiden. Nämnligen att gå ut i köket och ge en gnällig hund mat. Och det kändes varken jobbigt eller segt. Och huvudvärk har jag inte heller. Det känns som att jag ska fira midsommar fler gånger på det sättet som frugan och jag gjorde igår.

Nää nu är det dags att sätta några öl på kylning, frugan och jag ska bort till morsan lite senare och grilla. Och väl framme hos morsan så vet jag att jag kommer göra något som jag kommer att få ångra. Men det är inte lätt att säga nej när maten är så god som den är..Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Onsdag kväll..

Har under kvällens lopp fullständigt krossat ungarna på jobbet i minigolf. Och nej jag har ingen pedagogisk utbildning så jag låter ingen vinna över mig bara för att dom är mindre. Är man bäst så är man.

Synd att jag inte kan säga detsamma om mitt gamla lag i fotboll Kallinge SK. Idag fick dom inkassera ännu en förlust med siffrorna 3-1. Hade lite häng på en pinne när reduceringen fram till 2-1 kom med en kvart kvar att spela. Men som vanligt så brukar det bli ännu ett i asen när man trycker på framåt för att kvittera. Men det är bara att ta nya tag.

Ett annat lag som tar lite poäng överallt och som endast har förlorat en match på hela vår säsongen är Hallabro. Fick idag via sms tag i Hallabros tränare Björn Bohlin. Och han erkände utan omsvep att även om dom fick en pinne med sig i derbyt mot Backaryd så hade dom i dagens match tur. Vet inte vad han den där Bohlin gör med sina mannar?? Men han är nog det närmaste Jesus vi i Ronneby kommun kommer.

För även Bohlin kan precis som Jesus på sin tid få vem som helst att springa även om dom mer eller mindre är halvdöda. En bra egenskap att ha. För ibland så får man lägga fotbollen åt sidan och bara kämpa och springa tills man mer eller mindre kräks. Inte många tränare i ultimaserierna som lyckas att få sina spelare att göra just detta. Fotboll behöver inte alltid vara snygg, det är i slutändan poängen som räknas.

Så gott folk detta var allt för ikväll..Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Premiär...

Har precis avnjutit en Svensk premiär i U 21 EM. Okej att Vitryssland var ett mediokert lag men det tar ändå inte bort det faktum att Sverige vann fullt rättvist och gjorde det på ett "snyggt" sätt. Det verka som om det finns en hel drös med olika personligheter i detta unga landslag men ändå så dra dom åt samma håll.

Målskytten Marcus Berg. Grovjobbarna Gustav Svensson och Pontus Wernbloom, och backlinjen med Rasmus Bengtsson i spetsen. Hoppas nu bara att spelarna inte lyssna eller läser för mycket av det som kommer att kablas ut av massmedia. Det vill säga att vi är bäst i hela Europa efter denna uppvisningen mot ett blekt Vitryssland.

Men faktum kvarstår. Målen blir gjorda och poängen är i hamn, och det kan ingen ta ifrån detta roliga och glada landslag. Jag hoppas verkligen att dom ler och skratta även på fredag kväll. Inte för att det är svensk midsommar utan för att dom har bärgat en ny eller rent av tre nya poäng mot Italien.

Jag tror personligen att det kommer att bli en riktigt rolig midsommar. Och eftersom jag är en sådan komplett fotbollsnörd, och tror så mycket på en svensk vinst så har jag en utmaning till mina få läsare. Om Sverige vinner så ska jag från och med Lördag ut och gå minst en timme varje dag och tappa 5 kilo innan Juli är slut. Någon som anta denna utmaningen??

Kan tala om att jag i skrivande stund väger 88 kilo...Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Söndag...

Imorse när jag hade vaknat till liv så hade jag alla redan
dagen innan lovat frugan att jag skulle följa med henne på loppis i brunnshallarna. Är inte så jätteförtjust i loppis men har man lovat så har man.

Men när man är på väg ut till bilen så möts man en syn som tyvärr blir allt vanligare. Just det, en kaskad av måsa skit som mer eller tänkte hela bilen. Efter att ha förklarat för frugan hur skadligt detta var för bilens lack så blev det bestämt att frugan fick gå på loppis själv medans jag åkte hem till kära mor och tvättade bilen. Och jag kan väl inte säga att jag var ledsen för att jag fick tvätta-bilen-lotten.

Lite senare på eftermiddagen så var det dags att börja ladda lite smått för dagens andra aktivitet. Hade lovat att springa på linjen när P-15 hade match hemma på vallen. Och det blev som vanligt. Det vill säga att alla små snorisar tror att dom är stjärnor och kan göra lite som dom vill. Detta gäller framför allt det verbala. Jag menar vilka fan tror dom att dom är??

Mitt råd till dessa snorisar är att lägga ner tid på spelet istället för att hålla på att tror att dom är såväl nästa Zlatan som  Pierluigi Colina. För inte är det så att dom någonsin har gjort något fel. Dom gnäller när passningen inte sitter på foten. Och oavsett vad domaren dömer så är det fel och snorisarna vet exakt vilket beslut som domaren skulle ha blåst för istället.

Men annars så har det varit en bra dag i Pelle Fridhs liv. Även om frugan blev grinig för att jag inte följde med på loppis. Eller så var hon grinig för att hon konstaterade att det inte är lätt att konkurera ut en massa mås skit.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....


Betyget blir +++

ISe hela bildengår kväll så var det öronproppar i, så att säga. Var med jobbet i Karlshamn och kollade in dom nya
flickidolerna E.M.D. Att det skulle vara ett öronbedövadande ljud av alla skrikande tjejer i åldrarna
12 till 20 hade jag räknat med. Men alla kvinnor i åldrarna 25 till 45 hade jag inte riktigt koll på.

Och frågan var om dom hade koll på sig själva. Att små flickor får något blött i blicken när dom tror att idolerna specifikt tittar just på dom när dom kastar ut en blick ibland 800 personer kan jag förstå.

Men att kvinnorna i nyss nämnda ålder blev som ett gäng tonåringar för samma sak har jag väldigt svårt att förstå, och när det gällde dom så blev det med all sannolikhet blöt på mer ställen än ögonen.

 Eller så var det helt enkelt jag som var den ända på plats igår som inte förstod hur man skulle reagera när grabbarna tog av sig tröjorna och stod på scenen endast iklädda linnen.

Men på det hela taget så var det en trevlig kväll. Fick möjligheten att förutom lyssna på musik med betalning även träffa en och annan gammal bekant från studie tiden från Jämshög. Det var ett kärt återseende, och jag blev även glad över att även mina vänner hade fått fasta jobb inom det som vi verkligen utbildade oss till.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Ännu en fredag...

Ännu en fredag och ännu en arbetskväll. Men denna kvällen ser lite annorlunda ut.. Ska ikväll iväg med ett gäng ungdomar från fritidsgården för att se på EMD. Få hålla mig till förkortningen för jag har inte en susning om vad grabbarna heter egentligen. Så just nu så är det bara till att invänta bussen som ska ta oss ner till Karlshamn.

Ska klargöra att om det inte hade varit för att man får betalt så hade jag aldrig ens tänkt tanken på att åka och se denna grupp av smörsjungande tonårs idoler/svärmorsdrömmar. Men ikväll så har man liksom inget val. Bara till att hoppas att kvällen springer förbi en väldig fart.

Annars så har det inte hänt så mycket idag. Har gjort lite allt möjligt och inget alls om man ska vara ärlig. Har ställt i ordning lite efter studentskivan som vi hade här igår kväll. Nästa gång det blir dags så kan man ju hoppas att det är frugan och jag som får komma till dukade bord. För det kosta på om man säger som så.

Jag vet att man bara ta studenten en gång i livet men jag hävdar fortfarande att det hela är ett enda stort kommerciellt jippo. För det är säkert många föräldrar som idag har vaknat upp (dock inte frugan och jag) idag och förstått att det kommer att bli knapert resten av månaden. Och frågan man måste ställa sig är om allt det som är runt omkring verkligen är nödvändigt???

Nya klänningar/kostymer som efter ett par varv i traktorns hölass har blivit nerspillda med både dåligt rödvin och skumpa. Otaliga fotoföretag som hävdar att just dom är det enda företaget som säljer klassfoton under en 5 hundring. Men visst, smakar det så kostar det. Detta är ju något som dagens studenter kan prata om i kön till arbetsförmedlingen. Under förutsättningarna att dom har satt värde på alla tusdenlappar som deras föräldrar har ställt upp med???Har det bäst där ute tills vi syns/hörs igen...

ÄNTLIGEN!!!!!!

Äntligen så händer det något i vårt annat så tråkiga Svenska Landslag. Syftar förstås på den verbala fajten mellan Källström o Zlatan. Helt underbart att någon våga stå upp och säga som det är.

Det vill säga att alla bollar kan INTE komma på foten på Zlatan varje gång. Det gör dom inte ens i klubblaget Inter och dom spelarna är ändå många gånger bättre när det gäller allt.
 
Kim Källström går ut i tv och säger att det är sådant som händer. Ibland går passningar fram ibland inte. Kommer att hända både en och två gånger till. Och jag tycker det är helt rätt. Sluta med att säga att allt är bra och så jävla harmoniskt i laget, för det är det inte.

Zlatans svar: Han(källström) har spelat vänsterback för länge.
 
Alla som tittade på matchen igår kommer säkert ihåg inhoppare Hysens friläge som efter en bra räddning av Maltas målvakt inte resulterade i något mål.

Och nu till dagens fråga. Vem stod och fäktade som en holländsk väderkvarn i mitten och gnällde över att han inte fick passningen? Jodå visst var det mister- jag- ska- ha- alla- passningar- Zlatan.

Och jag ska erkänna att jag tycker att Zlatan är en Väldigt bra fotbollsspelare, men en man gör inte ett helt lag.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Det kommer att bli tufft...

Var igår kväll uppe på vallen för att spana in derbyt mellan Kallinge SK och Belganet/Hallabro. På förhand så kändes det som en öppen match och jag var övertygad om att Kalinge skulle plocka hem en 3 poängare. Men nu blev det istället förlust med 1-4, och det är ju sånt som händer. Men jag tycker ändå inte att det hade behövt hända. Men olika faktorer spelar in och här kommer MIN PERSONLIGA SYN PÅ VARFÖR DET SOM HÄNDE HÄNDE.

Inställningen: Den är enligt mig alldes för dålig när det gäller vissa av spelarna i dagens Kallinge. Kan man inte alltid hitta rätt i sitt spel så får man göra det som många andra lag gör. Man får kriga fotboll istället för att spela fotboll. Man måste vara beredd att springa dom där extra meterna som kan vara extremt jobbiga, många många gånger under en match. Man måste vara beredd att få stryk för att i nästa närkamp dela ut lite.

Tappett: Kallinge är bara en i raden av klubbar som år efter år tappar alldeles för många unga bra spelare till andra klubbar. Detta innebär allt som oftast per automatik att konkuransen om platserna i laget inte direkt hårdnar eftersom dom flyktande spelarna allt som oftast inte ersätts fullt ut. Detta innebär att man kanske inte ger 100 % varje träning, för man vet till stor del att man är med i startelvan när det blir dags för match.

Och då finns det säkert någon som tycker att tränar duon gör ett fel genom att plocka med dessa spelare. Men till er kan jag säga att jag är övertygad om att dagens tränar duo gör precis allt som är det bästa för laget. Dom kan ju inte trolla med knäna om man säger så.  
Sedan så är jag övertygad om att alla som har något med Kallinge fotboll att göra, gör och kommer att göra allt som står i deras makt för att rekrytera nya spelare.

Detta inlägg kommer säkert av några läsare att uppfattas som en fullständig sågning. Och många kommer säkert tycka att jag är en stor IDIOT som inte stöttar laget i dessa svåra tider med att hylla och göra allt för att lyfta dom. Till er säger jag följande. Detta är som jag upplever/uppfattar det hela. Jag kan ha exakt hur mycket fel som helst angående det som jag nyss har skrivit. Om så skulle vara fallet så lär jag med all säkerhet få höra/läsa om det. 

Så ni som har lite insyn om det jag har skrivit om få gärna "höra" av er till mig med synpunkter. Fram till dess att detta händer så är det bara till att knyta nävarna ännu lite hårdare och jobba på. Det kommer att bli tufft.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen.... 

  


Veckans Lista....

Tänkte att jag skulle göra en budget version av Kanon Och Kalkon Listan. När jag skriver budget version så är ju det att ni inte få några rörliga bilder och denna lista är helt utan ljud. Med det sagt så börja vi.

1. Kommer väl inte som en överraskning att Zlatan kommer på första plats. Han har nu gjort det han sa att han skulle göra. Nämnligen att vinna skytteligan i Italien. Satt långt inne men det tog han med en "klackspark".  Men för att bli den största och bästa genom tiderna av dom svenska spelarna så har han denna titlen till trots en del kvar att bevisa.
2. Ja vad ska man säga om Robin Söderlings framfart i Franska Öppna mer än att han gjorde det som alla trodde var omöjligt. Att slå den omöjliga Rafael Nadal på underlaget grus trodde väl inte ens Robin själv att han skulle vara kapabel till men nu har det alltså hänt. Starkt jobbat.3. IFK Göteborgs anfallare Pontus Wernbloom lämnar ingen oberörd, men tyvärr så är han bara
en i raden av alla spelare som flyr Allsvenskan. Men det finns ju ändå så mycket goa kommentarer och fina minnen så hans minne kommer att leva kvar en bra stund till.
Denna veckans Kalkon går till Prins Carl Philip, för hans otroliga förmåga att få allt serverat och ändå
inte lyckas med att prestera något alls. Hur kan man övertygad sätta honom i en racerbil och se honom misslyckas gång på gång? Och när sedan stallchefen säger följande så börja man ju undra. "På en skala från 1 till 100 så ligger han runt 20" Han är en stor talang men det lossnar inte för honom. Kvalificerat skitsnack kallar jag det för. Sluta smöra och ge honom lite tips på hur man tar sig runt i en tävling utan att kvadda något.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....RSS 2.0