Sjuka 08:or

Denna bilden hittade jag i dagens upplaga av aftonbladets sportbilaga. Inget märkvärdigt med det. Men i Lördagens match i Allsvenskan så låg denna banderoll ute på bästa sändningstid när TV 4 sände matchen mellan Hammarby och Elfsborg.

Vill tala om direkt att jag inte lastar TV 4 för detta, för det finns inte en möjlighet att en tv kanal ska kunna hålla reda på vad Intelligens befriade människor tar med sig in på arenorna.

Banderollen gjordes på "skämt" och skulle aldrig ha använts. Hammarbys fans försöker nu ta reda på vem som bröt överenskommelsen.

- Alla är jävligt ledsna, det här är ett olyckligt misstag, säger Frank Ågren, Hammarbyare och ordförande i Supporterunionen.

På banderollen står det följande. "Hyllas den som hyllas bör det finns bara en Jackie Arklöv" Och för er som inte vet vem denna Jackie Arklöv är så kan jag berätta att denna mannen avrättade för ca 10 års sedan två stycken polismän genom att sätta ett skott var i respektive nacke. Och han hade säkert inte svårt att sova den natten.

Och det är detta som Hammarby Fan ser som ett skämt när dom gör en banderoll med denna hyllningen. Det är sådana här "skämt" som gör att man för alltid kommer att förknippa Hammarbyfans som idioter. Åtminstone i mina ögon. Man kan ju bara hoppas att varje människa som har med detta att göra ALDRIG mer få sätta sin fot på en fotbollsplan.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....


Utslag...

Idag på morgonen när jag körde frugan till jobbet så lyssnade jag som vanligt på radion. Och idag så pratade dom om KVOTERING när det gäller vissa jobb, och jag kände hur jag fick utslag över hela kroppen. För är det något jag inte tål så är det just ordet KVOTERING.

Har egentligen aldrig förstått varför detta ord ska finnas, än mindre varför det ska tillämpas. Jag menar bara varför är det så att vissa kvinnor eller män också för den delen ska ha en egen liten gräddfil beroende på vad det är för slags jobb. Det är ju helt sjukt att man skulle ha större chans till ett jobb bara för att man är svart, gul, röd, vit, man eller kvinna. För mig är det en självklarhet att kompetensen ska avgöra om man är rätt för jobbet.

Skulle det då vara att 10 stycken ska anställas någonstans och alla dom är kvinnor så är det ju bara till att konstatera att dom är bäst lämpade. Givetvis gäller ju det om det bara skulle vara män som hade fått jobben. Men så kan det ju inte fungera enligt vissa i alla fall. Nej det är då man ska plocka fram "utslags" ordet kvotering. Och så delar man snällt upp det så det blir i vissa fall fem av varje istället, och så har alla blivit nöjda. Ja alla utom dom fem som har en bättre utbildning och mer efarenhet och som i vissa fall få fortsätta att fylla i kassakort istället för att jobba.

Nej jag tycker att det är det dags att göra en Sverker (ni vet han som har tv programmet plus) ta ordet kvotering och släng det i soptunnan och låta det vara där för all framtid.

Nu till något helt annat. Vi har ju fått tillökning i familjen igen. Denna gången är det en Skånsk pojk (med två tonårstjejer så får man killar på köpet) vid namn Måns. Till skillnad från dom andra pojkarna som har kommit och gått här hemma så har denna killen lite plus.  

Man hör vad han säger..

Han äter det som ställs fram på bordet.

Han är uppe och är påklädd innan klockan tre på eftermiddagen.

Han hälsar artigt, istället för att låsa in sig på rummet i tre dagar. 

I min ålder så blir man glad för det lilla.Har det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Vad göra???

Sveriges mest otacksammaste yrke just nu måste vara polisyrket. För oavsett vad dom än gör så blir dom mer eller mindre alltid jagade av massmedia och anhöriga. En följetong i den lokala blaskan den senaste veckan har ju handlat om "14 åringen" som olyckligt blev påkörd av en polisbil, efter att han och kompisen försökte springa iväg från polisen efter ett inbrott/inbrottsförsök.

Alla med IQ över 5 förstår ju att det inte var polisens avsikt att köra på pojken. Och dom med IQ under 5 fattar ju ändå inget, så det går väl på ett ut. När en sådan här sak händer så dyker det alltid upp en massa frågor, spekulationer, och även anklagelser. Det som man måste ta i beaktande är ju att det finns mera än ett "offer" i hela denna händelsen.

Pojken har fått brännsår och benbrott, inte så roligt men det kommer att läka. Hade pojken vetat skillnaden mellan ditt och mitt och fått lite vettiga värderingar hemifrån så hade han aldrig ens fått en skråma. Inte heller om han hade valt att stå för det han har gjort/ försökte göra. För hade han stått för sin handling så hade resten varit historia. Inga skador hade uppstått.

Polisen i fråga har fått ta mycket skit i massmedia. Han har enligt tidningen inte ens varit i kontakt med pojken och frågat hur han mår. Men vilken utomstående har frågat hur polismannen mår. Det som har hänt är ju givetvis en svår sak även för polismannen.

Till sist så måste man ju även fråga sig hur kioskinnehavaren känner sig. Kan inte vara så roligt att lägga ner pengar och framför allt tid i en rörelse som man sedan inte få ha i fred. Är det någon från massmedias håll som har frågat hur det står till med honom/henne?

Även föräldrarna till dom här pojkarna har givetvis fått sin släng av sleven, med all rätt vill jag säga. Är det verkligen så att man som förälder inte vet vad sitt barn håller på med om nätterna? Ska dom överhuvudtaget vara ute på nätterna? Frågorna är många och svaren är i nuläget få.

Men två saker vet jag i alla fall. Att så länge "barn" tror att dom kan bryta mot lagen utan att det kommer att "kännas" så är jag mer än glad att det finns poliser ute på våra gator.

Det andra är att det är FAN i mig dags att alla vi vuxna ta ett större ansvar när det gäller barnen i dagens samhälle.Det är dags att sätta ner foten när man ser något som händer, oavsett om man känner barnen eller inte. Det kallas för CIVILKURAGE, och det finns det alldeles för lite av i Sverige idag.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Oj oj oj..

Läste i aftonbladet om en  36 årig kvinna vid nmnet Theresa som var gravid med sitt 14:e (ja ni läste rätt) barn. Kanske inte så konstigt en del av er tycker. Men ALLA hennes tidigare barn har blivit omhändertagna för bland annat vanvård i två av fallen och i några andra fall så har det handlat om att Mamman har vairt aggresiv mot sina barn.

Hon tycker själv att det är dom sociala myndigheternas fel och hon säger bland annat och jag citerar.  "Det känns som socialtjänsten behandlar oss som mördare trots att vi inte har gjort någonting, har hon själv sagt till Daily Mail"

Inte gjort något???? Visst är det underbart med människor som har självinsikt.

Enligt systern Louise Walls ska Theresa Winters även ha sagt att hon inte bryr sig om hon blir av med barnen, och att det enda hon vill är att staten ska betala för dem. Trots detta så ska hon fortsätta att "producera" tills hon får rätten på sin sida och få behålla ett barn. Att hon sedan tillsammans med sin nya kille som är Pappa till dom 11 senaste endast har fått träffa dom barnen väldigt sporadiskt och inte på något sätt har lyckats att få upp någon varaktig relation tycker hon inte är så konstigt. För JUST det, allt är ju dom socialamyndigheternas fel.
 
Nu vet vi alla att man inte kan lita på allt som står i tidningarna, men om bara en 1/4 av detta stämmer så är det ju solklart att det är dags att tvångssterilisera denna kvinnan. OM du frågar mig så skulle detta skett långt tidigare. Men det är som det heter en helt annan sak.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Nedräkning

Vill börja med att förtydliga en sak när det gäller mitt senaste inlägg. Där uttryckte jag mig på ett sätt som en del har tyckt var lite klumpigt. Och jag kan bara säga som så här.

Min Blogg

Mina Inlägg

Frivilligt Att Läsa

Och nu till dagens små rader...
Inte annat än att man känner lite ångest nu när semestern börja närma sig sitt slut. På Måndag börjar man igen och man har inte en aning om vad som komma skall. Det enda jag vet i nuläget är att jag kommer att bli av med en arbetskollega som jag kommer mycket bra överens med när det gäller mer eller mindre allt.

Det är nämnligen så att min arbetskollega har fått ett nytt jobb, och ska vara tjänstledig i X antaler månader. Det kommer i och med detta att försvinna många goa skratt och kommentarer från arbetsplatsen som inte kommer att bli så lätta att ersätta. Jag vill önska min kollega all lycka på det nya jobbet, och jag hoppas att du snart kommer tillbaka till oss med nyladdade batterier.

Annars så händer det inte så mycket idag. Ska upp en våning till den nya lägenheten och städa undan lite på balkongen. När det är gjort så hade jag tänkt mig att åka upp till grabbarna på Vallen och spana in träningen lite. Är ju alltid roligt att se med egna ögon om det som man har hört om just dessa träningarna verkligen stämmer ( erkänn att ni blev allt lite nyfikna nu ).

Finns det sedan tid och kraft över framåt kvällningen så blir det till att väcka upp grannskapet lite efter klockan 8 med en gräsklippning. Men vi få se vad som händer.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....


????????????????

Vad är det frågan om när det gäller dagens fotboll. Läste en artikel i aftonbladet idag angående matchen mellan Hammarby o Helsingborg och man bli ju rent ut sagt tvärförbannad. Och anledningen är följande.

Urban Rybrink, informationschef för Hammarby Fotboll har försökt att stoppa/ändra ett planerat kejsarsnitt så att Hammarbys målvakt Rami Shaaban skulle kunna vara med i kvällens match och bli pappa imorgon, istället för att bli pappa idag som det är planerat.. Här har ni för övrigt en bild på veckans okrönta STOLPSKOTT.

Vad ända in i helvete är det för människa som vaknar upp på morgonen och få för sig att spela GUD
genom att ta saken i egna händer och göra allt för att styra ett människolivs ankomst så att det inte ska koillidera med klubbens matcher??

Det är såddana här handlingar som gör att man börja tappa intresset för sporten fotboll. När fotbollen i alla lägen ska gå före både familj och fysiskt välbefinnande. Jag hoppas verkligen att Urban Rybrink inte är kapabel till att få egna barn. För tänk om det skulle vara så att han i så fall skulle bli pappa samtidigt som det är en pressträff eller liknande? Då vet man ju vad han hade prioriterat som viktigast. Och människor som inte sätter sina ( eller som i detta fallet sin målvakts) barn oavsett födda eller ofödda som nummer 1 här i livet ska fan inga barn ha.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen.... Lördag...

Se hela bilden
Ja så var man då tillbaka i hemmets lungna vrå efter en liten tripp till Skåne. Att det skulle bli en hel del rännande på vägen ner igår var jag helt klart inställd på. Men att hemfärden idag skulle kännas som en evighet trodde jag inte. Jag har ju ett förflutet som "fotbollsspelare" med allt vad det innebär träningsmässigt. Men aldrig att jag trodde att det skulle ta så mycket på krafterna av att gå från den ena affären till den andre. På bilderna så har jag valt att bara ta ett litet axplock av alla dom affärerna som vi har sprungit in och ut ifrån.

Men jag tror i alla fall att jag har fått svar på en av mina funderingar som jag har haft när det gäller just kvinnor och shopping. Och jag har kommit fram till att det måste vara något genetiskt. Dom blir som galna så fort dom närma sig en galleria. Ungefär som merparten av oss karlar blir när det är sport på tv.

Men det är ju som det heter en helt annan historia.Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....


RSS 2.0