Pelle ger sin syn..

Det är egentligen helt otroligt att man ska ha tankarna på Ishockey(eller ja ni få kalla det för vad ni vill) när solen bara strålar utanför mitt fönster. Men igår kväll när jag körde hem från jobbet så hörde jag på radion att det var något som kallas för Damhockey som just nu spelas någonstans i världen.

Det var då det slog mig. Varför heter det Damhockey och inte bara hockey? Kanske för att det är just så att det inte rör sig om hockey utan likna mera allmänhetens åkning. För jag kan tycka att det är konstigt att det i vårt jämnställda samhälle inte är samma regler som gäller. Eller vad sägs om att åka på en utvisning om man tacklar någon på vad experterna kallar för Open Ice. Dert måste ju vara extremt frusterande att bli belastad för att man trycker till någon i en idrott som ändå är känd för att vara en kontaktsport.

Så innan regelverket ändras så kommer jag inte att ta "idrotten" Damhockey på något som helst allvar, och med all sannolikhet inte efter en eventuell regeländring heller.

Jag säger som Gert Fylking. "Damhockey är som ett V75 lopp med kossor"Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen..


Kommentarer

Kommentera GÄRNA inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0