Jämställdhet

Se hela bildenIdag på väg till jobbet så stötte jag på en så kallad PMS Kärring. Hon satt tillsammans med en vännina på bussen och pratade vitt och även brett om hur orättvist allt var inom idrottens värld. Hon konstaterade att det var fruktansvärt att det i dagens idrott inte fanns någon som helst jämställdhet.

Hon kunde inte förstå att kvinnor och män inte kunde tävla under samma förutsättningar. Efter en liten stund så kunde jag (är ju inte direkt känd för att göra det heller) inte hålla tyst längre utan jag tog till orda och förklarade för damen varför det är tur att det INTE är total jämställdhet. 

Jag har inget i mot att det ska vara jämställt mellan könen, men i idrottens värld är det inte möjligt. Detta handlar inte om varken kunnandet eller viljan att vinna utan det är helt enkelt genetiskt. Jag vill sträcka mig så långt som att säga att hade det inte funnits uppdelning kvinna/man inom dagens idrott så hade mer eller mindre all Kvinno idrott dött ut. Finns inte en kvinna som kan konkurera med en man (om det inte gäller schack, skytte, eller fia med knuff) när det gäller 99 % av dagens idrottsutövande och det vet vi alla om.

För ska vi ha jämställdhet som alla gapar och skriker om så ska vi i så fall ha det fullt ut. Så vad säger ni? Ska vi skippa alla "dam idrotter" och låta dom tävla på samma villkor? För om så är fallet så lär det inte bli så många kvinnliga idrottsutövare kvar i vårt avlånga land. Eller är det så att det finns några kvinnor som kommer att slå sig in i det Svenska Fotbolls, Hockey, Friidrotts, Basket, Innebandy, eller liknande landslag om vi inte har denna fruktansvärda orättvisa kvar inom dagens idrott? 

Så vad säger ni PMS kärringar och gamla rödstrumpor? Vill vi verkligen ha JÄMSTÄLLDHET inom dagens idrott?Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Kommentarer

Kommentera GÄRNA inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0