Ansvarstagande

Söder haltar av.Det har väl inte undgått någon fotbollsintresserad att det har varit lite stormigt runt IFK Göteborgs och U21 Landslagets spelare Robin Söder. Den lille pojken som gjorde man kan tycka att man ska göra. Nämnligen att lita på Landslagsläkaren att det var helt okej att fortsätta att spela fast  att hans knä var helt förstört.

Att han sedan får en smäll till och tvingas till operation och allt från 6 till 9 månaders frånvaro från allt vad fotboll heter är ju det som har satt igång hela den här media karusellen.

Och frågan är vem som bär ansvaret för att den andra smällen kom och förstörde så väldigt mycket för denna lirare? Skulle han överhuvudtaget varit kvar på planen efter den första smällen. Han kunde varken gå, än mindre springa. Och det är ju en stor fördel om man kan det när man spelar boll.

IFK Göteborgs Sportchef Håkan Mild tycker att Landslagsledningen skulle plockat bort honom direkt för att inte förvärra det hela. Och känner sig även kluven över att skicka iväg mera spelare på landslagsuppdrag.

Landslagsläkaren i fråga sa att det var okej att han skulle spela. Men har i efterhand sagt att det inte var så klokt efter som knät inte skulle tåla en smäll till. Men nu kom smällen och knät gick.

Förbundskapten Lennartsson slå ifrån sig allt ansvar genom att hänvisa till att det var läkaren som tog beslutet att köra på. Men faktum kvarstår, om det är någon som ska ta alla dom viktiga och avgörande besluten när det gäller spelarnas välfinnande, och hälsa så är det ju just Förbundskaptenen. Eller är det rätt att låta en 18-åring ta detta beslut själv?

Spelarens roll i allt detta då? Ja jag kan förstå att han ville göra så gott han kunde för lagets bästa, och med ett OK från sin läkare så kör man på helt enkelt. Man vill ju gärna inte svika sitt lag och byta ut sig själv.

Så nu mina kära läsare så vill jag veta vad ni tycker- Ni har ju några alternativ att välja på. Vem bär ansvaret???

Men det som har hänt har hänt. Bara för IFK Göteborg att plocka upp plånboken och leta ny anfallare. Kanslke dags för käre Mild att ringa ner till Strandvallen och lägga in ett bud på Erton? Dom köper honom för en billig peng, ge han ett 3 års kontrakt och säljer honom med vinst om 2 år. För det så det fungerar mina vänner. Fotbollsklubbar idag drivs som företag och spelare säljs som boskap både hit och dit. Men det är ju som bekant en helt annan historia. Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....


Kommentarer
Postat av: Catrin

Tycker du är en tråkmåns ;)

2009-06-29 @ 18:58:06
URL: http://catriin.blogg.se/

Kommentera GÄRNA inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0