Onsdag...

Läste i dagens blaska att man kommer att varsla 27 stycken lärar tjänster i lilla ronneby kommun. Och som om inte detta vore nog så passar dom på att kasta in mellan 10 till 12 barnskötartjänster varsel säcken när dom ändå är i farten. Och man måste ju ställa sig frågan vart är det som händer?

Att en ny öppnad friskola i kommunen har öppnat betyder ju givetvis en hel del. Men det är ju långt ifrån alla som kommer att börja där till hösten. Vad händer egentligen med alla dessa barnen som är i behov av "extrahjälp"  barn som kanske inte alltid klarar av att bibehålla koncentrationen i en helklass?

Man får inte heller glömma att dagens lärare och även barnskötarna har idag så väldigt många andra sysslor som ska göras. Det är inte idag som det kanske en gång var "förr" i tiden att läraren i fråga "bara" behöver vara lärare.

Idag är det så mycket mera, lärarna idag ska mer eller mindre vara både psykolog, skolsköterska (för det är ju inte alla skolor som ens ha en skolsköterska) i en och samma person. Och med högre arbetsbelastning så förstår ju alla att det inte kommer att gå ihop rent tidsmässigt.

Detta kan med all säkerhet komma att betyda att dom vuxna på skolan helt enkelt inte ha tiden som behövs för att kunn ta tag i  vissa av barnens problem. Och vem ska dom då vända sig till?

Nej jag tycker att det vi ser just nu är en skrämmande utveckling som på något sätt måste få ett slut. Det är ju ändå det viktigaste vi har som i många fall kommer att få sitta i kläm. Och det är såväl mitt som ditt barn.


För det är väl ändå inte sådana här samtal som vi vill vänja oss vid att höra??
Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....


Kommentarer
Postat av: Catrin

De barnen kan vända sig till de SocialPedagoger som nu skolan satsar på.. Vilket jag hoppas blir JAG på en av skolorna ;)PussPuss (tråkmåns)

2009-07-01 @ 11:31:30
URL: http://catriin.blogg.se/
Postat av: Björn Johansson

Agree!

2009-07-01 @ 19:42:55
URL: http://baloo82.blogspot.com/

Kommentera GÄRNA inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0