Fredag eftermiddag....

Ja vad är egentligen en bal på slottet när man kan få så mycket skratt och även träffa på helt inkompetenta människor på Ekenäs badstrand?

Dagen började med att klockan ringde runt halv 8. Ut med hunden innan det var dags att besöka Contan för ett inköp av lite nybakade frallor. Frukost och nerpackade badsaker gjorde att man var på plats ute vid havet runt klockan 9. Underbar känsla att få komma ifrån stan en stund och slippa alla oljud från både bilar och vråltrimmade mopeder.

Efter att ha dragit upp byxorna till den manliga bikinilinjen (man vill ju ha så mycket färg som möjligt ju) så var det bara att lägga sig ner i värmen och börja att jobba på brännan. Lugnet var underbart, i cirka 30 minuter. Sedan så väcks man upp av en vrålande gräsklippare av miljötyp 72 eller något liknande. Är övertygad om att Tjernobyl inte släppte ut så mycket skit när det gick åt helvete som denna gräsklippan gjorde.

Och det är där inslaget av inkompetens börjar. Mannen som sköter skötslen av badplatsen får helt enkelt för sig att han runt halv 10 tiden på förmiddagen ska klippa gräset??? Sagt och gjort, han börja springa runt bland badgästerna som en trafikpolis, och dirigera till folk vilka som kunde ligga kvar och vilka som låg i farozonen när den gamle gräsklipparen gick lös. Eftersom jag tröttnade på detta oljud så passade jag på att gå upp till badplatsens kiosk, en glass i värmen är ju alltid gott.
 
 Väl uppe vid kiosken så möts man av en lapp med följande text. Tillbaka om ca 20 minuter. Jodå gräsklipparmarodören fick stänga kiosken i denna sommarvärmen för att skrämma livet av turister, barnfamiljer med sin framfart.
 
Ett tips är att klippa gräset när stranden är tom din idiot.

Efter hand som stranden började att fyllas med folk så får frugan och jag ett par "grannar" precis bredvid där vi själva låg. Två styck 08:or med en liten pojk. Och det är där skratten få sin början. Den kvinliga delen av 08:a familjen var till råga på allt blond också. Efter ett litet tag så ringer Blondis mobil och man kan höra följande.

Jo vi har jättefint väder liksom.
Jo vi ligger typ på en liten strand liksom med gräs.
Nej det är inte en insjö liksom för denna (och så tittar hon ut över havet) är typ liksom lite större.

Tips: Vad sägs om att gå om grundskolan????

Tur att min älskade fru är typ från Blekinge.

Så ännu en gång. Vad är en typ bal på slottet liksom? När man kan tillbringa en dag på Ekenäs och kolla ut liksom över en typ lite större insjö????Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Kommentarer

Kommentera GÄRNA inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0