Dubbelmoral...

Hörde en kvinna på radion idag på väg till jobbet som tyckte att Sveriges match mot Israel i tennisens Davis Cup skulle stoppas på grund av alla hemskheter som Israel enligt henne håller på med. Kvinnan som jag inte har namnet på sade att nu måste även idrottsmännen visa att dom tar avstånd från det hemska kriget som Israel för.

Och visst har hon rätt i att Israel håller på med en massa oacceptabla saker just nu. Men är det någon som tror att dom kommer att sluta med detta bara för att det Svenska Tennislandslaget väljer att inte spela just den nämnda tennismatchen? Jag tror personligen att Israel skiter fullständigt i vilket om det blir match eller inte. Tror inte heller att missilerna kommer att upphöra på grund av en lysande bollduell på centercorten.

Man kan ju ställa sig frågan varför det inte var någon som gapade och skrek när Sverige i OS 1980 i dåvarande Sovjetunionen stolt höjde den svenska flaggan under inmarschen i ett land som alldeles i anslutning till OS spelen hade invaderat Afgahnistan.

Heller ingen som gjorde verklighet av alla tomma ord och hot om att bojkotta sommar OS i Peking 2008 på grund av sönderslagna munkar i Tibet och inspärrade människor som inte var tillräckligt vackra för omvärlden att se.

Givetvis är det fruktansvärt att folk runt om i världen ska behöva få sätta livet till för att människor inte kan komma överens. Men att börja gapa och skrika att idrottsmän och kvinnor ska visa genom att bojkotta vissa idrottstävlingar på grund av detta fast man med gott samvete har accepterat andra minst lika vidriga saker genom åren gör ju att man nästan kan kräkas.

Jag menar varför är det acceptabelt att representera sitt land i olika tävlingar när man vet att arrangörslandet skiter fullständigt i allt vad mänskligarättigheter heter ibland och ibland inte???

Dubbel sa Bill
Moral sa Bull



Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Kommentarer

Kommentera GÄRNA inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0