Den skånska fåglen..

Det har väl inte undgått någon dom senaste månaderna att Malmös så kallade stolthet när det gäller Hockey Malmö Red Hawks (bara namnet är ju patetiskt) är ett lag i kris. Pengarna är slut, frysta löner och mer eller mindre varje spelare lämnar föreningen. Och dom flesta ställer sig frågan hur detta kunde hända? Jag skulle vilja säga som så här när det gäller krisen. Att alla som har åtminstone ett G i matematik fattar precis vad som har hänt.

Såg en redovisning på tv:n häromdagen gällande Malmös "utlägg" för att driva runt sin A-lags trupp. Dessa låg på 30 miljoner sek. Låt oss för enkelhetens skull säga att det är 20 avlönade spelare, 2 tränare, 1 materialare, 1 doktor, plus några sportchefer och en och annan kanslist. Allt som allt 30 personer. Det skulle göra att snittlönen på dessa skulle vara 100 tusen svenska kronor/månaden. Och när hände det senast en materialare tjänade dom pengarna?

Vad jag vill komma fram till är att hela föreningen tillsammans inte ens kan skrapa ihop ett G i matematik. Hur man år efter år kan betala dessa skyhöga löner för att några år senare konstatera att kassakistan är tom. kommer bara som en överraskning för några få. Det vill säga dom som skulle hålla i ordning på finanserna i klubben.

När man sedan senast idag kan läsa att 8 spelare har lämnat ( 7 stycken för elitserien och 1 för ryska ligan) så förstår man ju helheten ännu bättre. För varför väljer man att spela allsvensk hockey i Malmö när man har vad som krävs för elitserien? Svaret är enkelt. Bättre betalt med pengar som inte har funnits. Starkt jobbat Malmö.

Nu till något helt annat som det brukar heta. Hörde av våra lilla praktikant (Matilda Ekdahl) på jobbet idag att det faktiskt finns några i hennes familj som lägger ner några minuter på att läsa mina inlägg som jag skriver och det värmer. För er som inte vet detta så har "lilla praktikanten" en pappa som i folkmun kort och gott heter Totte. Och skulle det vara så att även denna man läser det jag skriver så är det inte annat än att man känner sig lite stolt. För om en man med dom talangerna som han besitter när det gäller det verbala så väl som det skriftliga tar sig tid så är det bara för mig att buga och bocka.



Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Kommentarer
Postat av: Butcher

Den Röda Höken har nog flugit för sista gången...

2009-02-01 @ 00:45:12
URL: http://denheltvanligadagen.blogspot.com
Postat av: Mathilda

Först jag är inte liten, alldels lagom!

För det andra, pappa är imponerad av din blogg, förmodligen hänger han på trenden snart..

och sist, tack för ett trevligt inlägg :)

2009-02-01 @ 23:35:04

Kommentera GÄRNA inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0