Vad göra???

Sveriges mest otacksammaste yrke just nu måste vara polisyrket. För oavsett vad dom än gör så blir dom mer eller mindre alltid jagade av massmedia och anhöriga. En följetong i den lokala blaskan den senaste veckan har ju handlat om "14 åringen" som olyckligt blev påkörd av en polisbil, efter att han och kompisen försökte springa iväg från polisen efter ett inbrott/inbrottsförsök.

Alla med IQ över 5 förstår ju att det inte var polisens avsikt att köra på pojken. Och dom med IQ under 5 fattar ju ändå inget, så det går väl på ett ut. När en sådan här sak händer så dyker det alltid upp en massa frågor, spekulationer, och även anklagelser. Det som man måste ta i beaktande är ju att det finns mera än ett "offer" i hela denna händelsen.

Pojken har fått brännsår och benbrott, inte så roligt men det kommer att läka. Hade pojken vetat skillnaden mellan ditt och mitt och fått lite vettiga värderingar hemifrån så hade han aldrig ens fått en skråma. Inte heller om han hade valt att stå för det han har gjort/ försökte göra. För hade han stått för sin handling så hade resten varit historia. Inga skador hade uppstått.

Polisen i fråga har fått ta mycket skit i massmedia. Han har enligt tidningen inte ens varit i kontakt med pojken och frågat hur han mår. Men vilken utomstående har frågat hur polismannen mår. Det som har hänt är ju givetvis en svår sak även för polismannen.

Till sist så måste man ju även fråga sig hur kioskinnehavaren känner sig. Kan inte vara så roligt att lägga ner pengar och framför allt tid i en rörelse som man sedan inte få ha i fred. Är det någon från massmedias håll som har frågat hur det står till med honom/henne?

Även föräldrarna till dom här pojkarna har givetvis fått sin släng av sleven, med all rätt vill jag säga. Är det verkligen så att man som förälder inte vet vad sitt barn håller på med om nätterna? Ska dom överhuvudtaget vara ute på nätterna? Frågorna är många och svaren är i nuläget få.

Men två saker vet jag i alla fall. Att så länge "barn" tror att dom kan bryta mot lagen utan att det kommer att "kännas" så är jag mer än glad att det finns poliser ute på våra gator.

Det andra är att det är FAN i mig dags att alla vi vuxna ta ett större ansvar när det gäller barnen i dagens samhälle.Det är dags att sätta ner foten när man ser något som händer, oavsett om man känner barnen eller inte. Det kallas för CIVILKURAGE, och det finns det alldeles för lite av i Sverige idag.



Ha det bäst där ute tills vi syns/hörs igen....

Kommentarer

Kommentera GÄRNA inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0